Vad kostar det att skicka ett paket?

Vad kostar det att skicka ett paket

Och om du vill veta lite om vad som påverkar priset, följ med eller läs artikeln om vad-kostar-det-kostar

Tittar vi på världens största fraktföretag UPS så omsatte de 357 000 000 000 2016. Med andra ord var det ekonomin det krävde för att kunna hålla ca. 100 000 fordon och 237 jetplan som körs i det globala nätverket som behövs för att skicka paket över hela världen.

Men vad kostar det att skicka paket? För att hitta det billigaste priset per paket är det tre storlekar som spelar roll.

1 – storleken

2 – vikten

3 – var paketet ska vara från och till

Hur mycket kostar det att skicka ett stort paket?

Ett stort paket som väger ingenting tar fortfarande plats i ett lastutrymme, men den låga vikten ger goda möjligheter för andra tunga paket att lastas utan att överskrida den maximala lastvikten. Det betyder att priset bestäms av storleken om paketet är relativt stort. Med andra ord blir det möjligt att skicka mer i paketet till samma pris, om utrymmet inuti paketet inte utnyttjas optimalt.

Vad kostar det att skicka ett tungt paket?

Omvänt kommer ett paket som är litet men tungt inte att ta plats, men om vikten är mycket stor kommer den maximala lastkapaciteten att nås snabbare, och i värsta fall kan lastutrymmet inte längre fyllas även om det finns utrymme eftersom vikten är för hög.

Således kommer priset på ett mycket tungt paket att bestämmas av vikten. Detta innebär också att det ofta är möjligt att packa paketet bättre för samma pris, vilket är en stor fördel, eftersom ett tungt paket naturligtvis lättare kan skadas om det skulle flytta.

Hur mycket kostar det att skicka ett paket som måste gå långt?

Själva avståndet är inte den viktigaste faktorn i priset. Vi kan skicka ett paket till Hong Kong som kommer i morgon för 250, -. Men Hongkong är också en plats med enkel åtkomst. Det finns många rutter till och från Hong Kong, och därför är priset lågt – tvärtom finns det inte många rutter till Läsø, och det enda alternativet till och från Læse är med en färja. Därför kostar det 250, – att skicka från Stockholm till Hong Kong, men 450, – att skicka från Stockholm till Läsø.

Så vad kostar det att skicka ett paket – i allmänhet?

Som du kan se är priset på ett paket alltid beroende av flera olika faktorer, och det är därför inte möjligt att göra en enkel överblick om du inte vill sälja frakt med fasta priser som inte passar, och sedan sätta priset så högt att det finns stor vinst på vissa ställen för att säkra förluster någon annanstans.

Vi tror att det rimligaste och billigaste för kunden är att ge det verkliga priset för varje paket, varför vi har utvecklat en avancerad algoritm för vår priskalkylator, som på några sekunder kan berätta exakt vad det kostar att skicka ett paket .