Skicka Lätt – billigt

Postnord Skicka lätt här

När vi skickar något per post vill vi givetvis att det ska komma fram. Lägger vi det på en vanligt brevlåda är det visserligen högst troligt att mottagaren får det. Ändå kan det hända att brev försvinner. Det sker inte ofta, men om oturen är framme kanske det inträffar just den där gången när vi postat fotografier på barnen eller den där boken som var så svår att hitta.

Att veta att ens brev når sin mottagare är a och o. För den som har ett företag och ofta skickar varor är det ännu viktigare. Förtroendet från kunderna kan lätt svikta om beställda leveranser aldrig dyker upp.

Lätt att skicka med Skicka Lätt

Förut var det ganska krångligt för den som inte bara ville lägga sin försändelse på närmsta postlåda och hoppas på det bästa. Man var tvungen att lämna in sitt brev och dessutom betala en ganska rejäl slant extra för tjänsten att få brevet spårat.

Nu är det inte längre så. För att råda bot på detta har posten nu lanserat tjänsten Skicka Lätt. Och den fungerar precis vad det låter: väldigt lätt.

Vad innebär tjänsten?

Det som är så enkelt med den här är att man sköter alltsammans hemifrån.

  • Gå in på postens hemsida. Där letar du upp tjänsten Skicka Lätt.
  • När du klickat dig dit fyller du i vikt på försändelsen och namn och adress dit den ska.
  • Betala med kort eller via internetbanken. Skriv ut fraktsedeln och fäst den på din försändelse.
  • Nu är det bara att lämna in ditt paket på närmsta postombud.

Och vad händer sedan?

Både du och mottagaren får ett mail eller ett SMS om att brevet är påväg. Och härifrån kan du spåra din försändelse tills den tryggt och säkert nått sin slutdestination. När mottagaren hämtat den får du ännu ett meddelande som talar om att försändelsen är framme.

Vad kan man skicka med Skicka Lätt?

Du kan skicka sådant som väger upp till 2 kg. Måtten sträcker sig från en längd på 14 som minst och 60 cm som högst. Priset upp till 1 kg är 63 kr och för 2 kg kostar det 95 kr.

Som vi ser är det ett ganska prisvärt alternativ. Det är billigare än att skicka med rekommenderat brev, som annars är alternativet för den som vill kunna spåra försändelsen och veta att den kommer fram.

Skillnader mellan vanligt brev, rekommenderat och Skicka Lätt.

Mottagaren måste hämta ut sitt brev. Dock behöver hon eller han inte visa upp någon legitimation, utan det enda som behövs är de fyra siffrorna i sändningsnumret.

Till skillnad från rekommenderat brev men i likhet med 1:a klassbrev, ansvarar inte posten för innehållet. Du ska alltså inte skicka något av större värde i den här försändelsen. Om du har något värdefullt som du absolut måste ha garantier för bör du köpa till en försäkring. Detta erbjuds inte i alternativet Skicka Lätt.

När passar det att skicka med Skicka Lätt?

  • Du har något som väger under 2 kg
  • Perfekt för sådant som böcker, skivor, andra mindre saker eller papper med ett blygsamt värde rent ekonomiskt.
  • Det är inte nödvändigt för dig att mottagaren kvitterar ut försändelsen.
  • När du ändå vill kunna spåra försändelsen och se så den kommer fram.
  • När du vill ha ett billigare och dessutom enklare alternativ som du enkelt förbereder hemma vid datorn.