Schenker – Skicka paket och privpak

Alla har nog hört Schenker eller DB Schenker i sitt liv, eller åtminstone sett deras lastbilar på vägarna till och från svenska destinationer. Men visste du att de har funnits sedan 1800-talet? Schenker är ett av de klassiska fraktbolagen, de grundades i Österrike av Gottfried Schenker för runt 150 år sedan. Det är svårt att slå den erfarenheten.

Expert inom stora försändelser

Med Schenker kan du skicka allt från små paket och brev till större gods och containrar. De levererar till hela världen och fraktar genom miljövänliga alternativ som tåg och båt samt snabba flyg och lokala lastbilar och leveransbilar. De är däremot riktiga experter när det kommer till fartygstransporter där de hanterar 3 800 containrar varje dag.  Du kan boka försändelser med Schenker både som privatperson eller företag, Schenker hjälper dig hela vägen från ombud till ombud eller dörr till dörr. Som företag behöver du inte oroa dig över att fylla hela containern, Schenker hjälper även med delvis fyllda containrar.

Hjärtat i tåg och båt

Schenker är en del av den tyska järnvägsoperatören Deutsche Bahn AG, därav namnet DB Schenker. Därmed är det inte bara lastfartyg som Schenker är experter inom, utan även inom de otroligt miljövänliga tågen som susar fram igenom vårt avlånga land. Men man ska inte glömma att de har varit med i spelet länge och redan 1922 lyfte deras första flyg med paket och varor. Företaget firade samma år 50 år som företag. Med tanke på åldern på Schenker och det faktum att de har överlevt två världskrig och flertalet andra hinder och problem så kan du känna dig trygg när du anförtror dina försändelser till Schenker. De står stadigt med båda fötterna på jorden.

Innovation driver Schenker framåt

De säger att man inte kan lära en gammal hund att sitta. Det är långt ifrån sanningen när det kommer till Schenker. Hos dem är innovation hjärtat i företaget och de skulle aldrig sett två nya århundraden om de inte kunde förändras. Med fokus på AI och dataanalys är deras nästa steg bland annat självkörande fordon. T.ex. så har Schenker en funktion som de kallar för Smartbox, här kan du följa ditt gods 24/7 via GPS samt se fuktigheten, temperatur, om någon öppnar dörren, vibrationer och flera andra personligt anpassade rapporter och statistiker. 

Kan hjälpa till med i princip allt

Skulle du bara behöva hjälp med lager och några integrerade lösningar till din webbshop så har Schenker en lösning för det. Schenker erbjuder även en lång rad olika försäkringsalternativ – så du kan välja den som passar just dig. Något mer som är anpassningsbart är Schenkers temperaturreglerande containrar så att t.ex. matvaror kan transporteras säkert. Precis som vi så fokuserar Schenker mycket på effektivitet och snabbhet. De är erfarna med gränskontroller och tulldokument och seglar över landslinjer som om det vore en barnlek. Vi hjälper dig med den jobbiga biten – att fylla i tulldokument. Schenker fixar sen så att ditt paket kommer över gränserna lika smidigt.

Skicka paket Schenker

Tar hand om ditt paket – och sina anställda

Schenker tar inte bara hand om ditt gods eller ditt paket. De tar även hand om sina anställda och ser till att ge bra villkor för alla, oavsett var de bor. Schenker tar också hand om världen med volontärarbete som hålls av potentiella nya chefer samt rycker ut i tider när direkt hjälp behövs i katastrofdrabbade områden. Tillsammans med sitt fokus på miljö och innovation så är Schenker verkligen en klippa att luta sig tillbaka mot. Vi hoppas du gillar dem lika mycket som vi gör.