TNT – Skicka paket och frakt

Nederländska transportbolaget TNT har funnit i Sverige sedan 1982. De erbjuder tjänster med försändelser av både post och paket både inom och utom Sverige.

Vad kan man skicka med TNT?

TNT åtar sig att skicka det mesta. Det finns få restriktioner för vikt och mått. Företaget vänder sig till stora och små företag och de erbjuder expertis när det gäller särskilda branscher, t. ex. inom sjukvård, elektronik och fordon. För den som har några särskilda varor att skicka kan alltså TNT bidra med hjälp vad gäller sådant som fraktsätt och paketering.

Hur skickar man

TNT:s hemsida hittar man utförlig information om hur man går tillväga. Den som skickar vanligt gods kan hitta alla uppgifter som behövs på sidan. Man kan enkelt klicka sig fram för att få reda på både tider och priser när det gäller olika slags försändelser.

Att skicka inom Sverige

För inrikes försändelser finns ett antal tjänster att välja på beroende på vad det är man ska skicka.

Express. Här kan man välja på fyra olika tidpunkter som man vill att mottagaren senast ska få sin leverans:

Nästkommande vardag före klockan

  • 09.00
  • 10.00
  • 12.00
  • 18.00

De två förmiddagstiderna innefattar leverans av dokument och paket med en maximal vikt på 210 kg. Eftermiddagstiderna innefattar även lastpallar och den maximala vikt som gäller  här är 500 kg.

Express Economy. Om man inte har väldigt bråttom och det inte är nödvändigt att varan anländer nästkommande dag, kan man med fördel istället välja Express Economy.

  • Före klockan 12.00 på en angiven vardag är det möjligt att skicka sådant som väger max 500 kg.
  • Ytterligare ett alternativ finns i den här kategorin. Här utlovas inget särskilt klockslag utan försändelsen levereras någon gång under en viss angiven dag. Här handlar det även om större försändelser som kan väga ända upp till 7000 kg.

Skicka till andra länder

Samma sorts leveranssätt finns att välja på även när man skickar något utanför Sverige. Man kan välja såväl Express som Express Economy, och också de tider man bokar in för sin leverans är de samma. För leveranser inom Europa är viktgränsen 7000 kg och utanför Europa 500 kg.

Priser och beställningar

Priser och leveranstider finns att lätt tillgängligt att läsa på TNT:s hemsida. Där finns en tjänst där man kan ange vikt, mått och tid då man vill att paketet ska komma fram. Man få här direkt uppgift om både pris och tid. Om tiden inte passar kan välja en annan tid genom att klicka sig vidare.

Specialtjänster

Då och då kan det förekomma att man måste ha iväg en försändelse snabbt. Kanske det vanliga utbudet då inte räcker till. I sådana fall kan man för en extra summa beställa en specialtjänst. Det kan även handla om frakt av någon speciell vara som man inte vill skicka på vanligt vis. TNT kan i stort sett skräddarsy en leverans. Och har man riktigt bråttom, då finns det till och med möjlighet att skicka med nästa flyg.

Skicka TNT

Spårning

Som numera är brukligt ges det också möjlighet att spåra försändelsen. Det finns en app där man smidigt kan följa leveransen.

När är det lämpligt att använda TNT?

I det stora hela kan man säga att TNT passar sig för alla sorters försändelser. Dock lämpar de sig särskilt bra om man har någon specialförsändelse, exempelvis något som kan vara:

  • skrymmande
  • brådskande
  • extra värdefullt

Tack vare möjligheten att skräddarsy sin leverans för en extra avgift finns det egentligen knappt några begränsningar för vad man kan skicka med TNT, hur man skickar det och hur snabbt man vill att det ska komma fram.