Fedex – skicka paket billigt

Fedex priser

Med en prisbelönt logga och världskänt namn susar FedEx med dina försändelser till alla delar av världen. År 1994 designades FedEx nya logga som döljer en pil mellan “E” och “x”. Troligtvis är det många som redan känner till denna lilla unika detaljen, men inte alla vet att FedEx har vunnit inte bara ett utan hela 40 designpriser för sin logga.

Trots att mycket fokus ligger på loggan så är det inte allt som de är bra på. FedEx är en stor aktör när det kommer till försändelser runt om i världen.

Allt från kylda varor till vanliga brev och paket

Hos oss kan du välja att få ditt nästa paket, pall, container eller vara levererad med FedEx. Du kan alltid känna dig trygg när du väljer FedEx Sverige eftersom de har erfarenhet inom branschen sedan 1971. Förutom de nämnda alternativen ovan så levererar FedEx även matvaror med kylda bilar eller torris, så du behöver inte oroa dig för att ditt företags matvaror ska bli dåliga under transport.

Flytta och spåra med FedEx

Något som vanliga privatpersoner kan behöva hjälp med är flyttfrakt, detta är något som FedEx kan hjälpa till med utan problem. Istället för att hyra en dyr lastbil som du sedan dessutom måste köra tillbaka, så kan du smidigt skicka iväg alla dina flyttlådor med FedEx istället. FedEx var även först med digitala spårningar av paket, så du kan hålla koll på var dina saker är under hela leveranstiden.

Leverantör för USAs regering

FedEx är även ett verb i USA, precis som Google är. Man säger alltså att man ska FedEx ett paket, inte skicka ett paket med FedEx. Det är inte konstigt att FedEx är ett sånt kärt namn i USA, de är nämligen en av de största leverantörerna för den amerikanska regeringen. Och om det är tillräckligt bra för regeringen så håller de en verkligt hög världsklass.

Bra priser

Trots att företaget är amerikanskt och har en enorm storlek i USA så är FedEx även känt i resten av världen och levererar till i princip alla länder världen över. Med FedEx Sverige kan man boka expressleverans för några extra kronor som innebär att paketet, brevet eller vad man nu skickar kommer fram inom en till två dagar.

På deras hemsida kan man även boka vanlig leverans som kommer fram inom en till fem dagar.

Om du däremot bokar genom oss så kan ditt paket nå Kina inom två vardagar eller USA på endast en vardag, och det till priset av en vanlig leverans. Det lönar sig alltså att använda oss eftersom vi har speciella avtal med bl.a. FedEx Express och kan få fantastiska priser som man inte kan få på egen hand.

Skicka paket Fedex

Fokus på flyg

Försändelserna med FedEx levereras inte bara genom bil, deras huvudfokus är leveranser med flyg. Detta för att göra deras paket- och brevleveranser så snabba som det bara går. De har nästan 680 flyg i runt 650 flygplatser runtom i världen, allt för att hjälpa dig på bästa sätt med att få paket och andra leveranser fram i tid.

Fokus på miljö och innovation

Bara för att huvudfokus ligger på flyg betyder inte det att FedEx inte tänker på miljön. Redan 2010 introducerade de fullt elektiska bilar som skulle leverera brev och paket till USA. Nyligen har de även introducerat robotar som Roxo som tar hand om den sista biten av leverans av mat eller paket.

Roboten är batteridriven och har inga utsläpp. Dessutom jobbar FedEx med drönare som ska miljövänligt och snabbare kunna leverera försändelser fågelvägen snarare än genom vägar. Detta är helt klart framtiden och du kan vara en del av den när du skickar dina försändelser genom oss och FedEx.