Spåra paket – vi hjälper dig

Det bästa som hänt mänskligheten sedan skivat bröd är nog att kunna spåra paket. Att kunna följa alla uppdateringar och se beräknad leverans skapar en ro som man inte hade tidigare. Nu vet man exakt när ett paket kommer att delas ut eller anlända till ombudet och är man den som skickar så vet man också att mottagaren har hämtat ut paketet. När du köper något online så får du i regel ett spårningsnummer så att du kan följa med från det att numret bokas och hämtas upp hos butiken tills det att det är redo för upphämtning vid ditt ombud eller leverans beräknas under dagen.

Vi levde i blindo, nu vet vi

Att kunna spåra brev och paket är inte något som alltid har kunnat göras, det var först under 90-talet som det började komma till nätet och innan dess så kunde man inte veta var ens paket höll hus. Men lyxen att kunna spåra paket som vi gör idag kommer möjligtvis att kännas uråldrig om bara några år. Vissa fraktfirmor erbjuder idag spårning på containrar via GPS, det betyder att man kan följa sina varor i realtid när det skeppas världen över. Men det slutar inte där, samma firma erbjuder även att man kan se om dörren till containern öppnas, temperaturen inuti och möjlighet att ändra temperaturen baserat på hur varmt eller kallt det är just den dagen.

Spåra med klistermärke?

Även om temperaturkontroller på framtida paket kanske inte blir en grej så tror vi att fler och fler kommer att kunna erbjuda GPS-spårning, till exempel genom postbilen själv istället för själva paketet. Men vem vet, i takt med att tekniken blir tar mindre plats så finns möjligheten att man kommer kunna spåra sitt paket genom ett tunt klistermärke som man fäster på. Framtiden har så otroligt mycket att ge!

Så gör vi idag!

Hur fungerar då de spårningsnummer eller kollinummer som vi har idag? Du får ett långt nummer som i vissa fall identifierar ursprungslandet och sedan fungerar resten som ett slags fingeravtryck för just din försändelse. Paketet eller brevet blir sedan scannat vid varje instans – när det hämtas upp, fördelas vid en postterminal, om det ska långt så körs det vidare till nästa terminal för lokal utdelning och scannas där och sen slutligen när det är dags för utkörning. Du får alltså en statusuppdatering så fort ditt paket har nått en ny punkt i postens långa kedja.

Få notiser till mobilen

Visst, det är hur bra som helst att kunna få uppdateringar på var ditt paket är. Men hos många så måste man aktivt söka efter ens nummer när man ska spåra sitt paket. Det vi istället gör är att vi kontaktar dig så fort det finns en uppdatering på ditt paket, beroende på vilka inställningar du har valt. Men vi skickar inte uppdateringar bara till mottagaren, vi skickar även uppdateringar till den som har skickat paketet så att ni båda två kan hålla koll på var paketet är, när det kommer fram och när det är mottaget.

Vi hjälper dig med översikten

Det är med andra ord otroligt smidigt att boka din försändelse genom oss. Allt du behöver göra är att skriva in vart ditt paket ska någonstans och mått och vikt, sen har du alla möjliga fraktalternativ nära till hands och kan lätt se hur mycket försändelsen skulle kosta, vem som miljökompenserar, vem som hämtar vid dörren och mycket mer. Det blir inte mycket lättare, så pröva själv och se hur positivt överraskad du kommer att bli vid din nästa försändelse.