Skicka paket och frakt till Norge

SKICKA PACKET TILL NORGE

Behöver du frakt till Norge och behöver du bara en erfaren leverantör och ett skarpt pris? Så börja här.

paket.se har skickat så mycket paketpost till Norge att vi nu har öppnat en filial i landet, och både säljer frakt till Norge och till norrmännen – och kvinnorna. Vi har därför mycket erfarenhet av att framgångsrikt skicka paket till Norge för dig som kund. Oavsett om du har skickat 10 000 paket eller behöver skicka ditt första, skulle vi vilja hjälpa dig med fördelarna med att känna branschen inifrån, som vi gör. Ring vår kritikerrosade kundservice omedelbart på 70201401.

HUR SKICKAR DU ETT PAKET TILL ETT LAND UTANFÖR EU?

Det är många som får en överraskning när de först skickar ett paket till Norge. Landet är så nära, och ändå är det samma krav som ställs som när man skickar ett paket till Nya Zeeland. Det är därför viktigt att du är väl förberedd, så hur skickar du ett paket till Norge – eller Nya Zeeland?

Det finns tre saker som kräver särskild uppmärksamhet:

1. TULLPLATTER OCH Moms

Vi sparar dig avgiften

När du skickar frakt till Norge eller andra länder utanför EU måste försändelsen tullklareras. Det är vanligtvis fraktföretaget som “har paketet fysiskt” som måste rensa ditt paket, och det ger företaget rätt att ta ut en avgift för det arbete de utför. PostNord tar till exempel ut en tullavgift på 160 DKK. När du skickar med paket.se sparar du pengarna, eftersom vi ser tullklarering som en tjänst. Du måste dock vara medveten om att det är du som avsändare som är ansvarig för eventuell tull och moms på det du skickar. Det kan därför vara en bra idé att undersöka det innan du skickar ditt paket.

2. TULLDOKUMENT

Vi har gjort det enkelt för dig

En tullklarering kräver att det finns ett tulldokument med paketet. När du har beställt din försändelse till Norge har vi placerat en mall inuti din beställning under “mina sidor” – här fyller du bara i de tomma fälten, så fyller vi i allt annat automatiskt. Kom ihåg att syftet med tulldokumentet är att ge tullen möjlighet att överväga om ditt paket ska tullklareras utan att de behöver stanna och öppna det, så om du vill få ditt paket till Norge utan tullfördröjningar, så är det Det är viktigt att du är exakt i din beskrivning av det du skickar. Läs mer om tullhandlingar här.

3. INNEHÅLL OCH FÖRPACKNING

Låt oss guida dig till en bra upplevelse

Det finns saker som kan skickas och saker som inte kan skickas till Norge – både när det gäller innehåll och förpackningar. Det är roligast när ditt paket till Norge kommer och fortfarande är i ett stycke. Vi gillar det när det är roligt, och därför vill vi hjälpa dig innan du skickar ditt paket, så vi är säkra på att det passar för till exempel flygfrakt och maskinsortering. Du kan läsa mycket mer om detta här och här, eller ännu bättre, kontakta oss omedelbart och lära dig hur du skickar ett paket till Norge säkert.

NÄR KAN paket.se HJÄLPA?

Vi kan hjälpa dig om du behöver dokument, paket, pallar, behållare, flyttlaster eller fyllningar som skickas till / exporteras till Norge, eller skickas från / importeras från Norge, oavsett om du är privat eller företag. Men allt börjar här.