Skicka paket och frakt till Tyskland

Tyskland har länge varit en av Sveriges största exportmarknader. Varje dag skickas tusentals varor från Sverige till Tyskland, och 2016 var det totala exportvärdet ca. 145.000.000.000.

Om du inte redan har Tyskland som en del av marknaden är det en bra idé att etablera ett nätverk där nere så snart som möjligt. Det finns många goda skäl att överväga Tyskland i marknadsstrategin, och det kan vara en solid tillväxtkälla för företag. Om du redan har mycket handel med Tyskland skulle vi vilja kunna hjälpa dig att hitta de bästa lösningarna för att skicka paket till Tyskland. Även på importdelen kan det ofta vara mycket att spara på frakten och här är vi alltid tillgängliga.

De främsta fördelarna med frakt till Tyskland

Fördelarna med att skicka paket till Tyskland kan vara väldigt individuella. Det varierar från bransch till bransch, men i allmänhet finns det många anledningar till att de allra flesta danska företag kan dra nytta av att etablera en marknad med våra grannar.

Kompatibilitet

Danskarna och tyskarna är väldigt lika, vilket garanterar en hög grad av kompatibilitet. För att uttrycka det på ett annat sätt använder de samma kryddor som oss. De bär samma typ av kläder, har liknande livsstilsvanor och mycket mer. Kort sagt betyder det att om produkten fungerar i Sverige-så kommer den med stor sannolikhet också att fungera i Tyskland.

Föreskrifter och förordningar

Eftersom både Sverige och Tyskland är i EU omfattas många av våra produkter av den inre marknaden. Det betyder att när du skickar paket till Tyskland kommer du sällan att få några problem i tullen. Det kan dock finnas vissa skillnader mellan vilka varor som är tillåtna från land till land – även inom EU: s gränser. Det är både enkelt och enkelt att exportera till Tyskland, eftersom deras bestämmelser är mycket väl i linje med det danska.

Billiga transportkostnader

Eftersom vi är grannländer finns det ingen vetenskap som skickar paket till Tyskland också är betydligt billigare än Rumänien. Det är mycket färre kilometer mellan dig och kunden, vilket innebär att du får en billigare försändelse

Hög servicenivå från dig till kund

När du skickar paket till Tyskland kan du ofta ha en högre servicenivå än när du skickar paket till andra länder. Å ena sidan är det lättare för dig att erbjuda en snabb fraktlösning genom att det inte är så långt till Tyskland som till andra länder. Det innebär att du kan erbjuda leveranstider som i många fall motsvarar vad du kan få när du köper från tyska företag – utan att behöva betala över priserna för expressleverans. Och i de fall där du erbjuder expressleverans kan du ofta få detta billigare igen på grund av avståndet.

Förutom en snabbare leveranstid är det också relativt enkelt att hitta kvalificerad arbetskraft i Sverige, för att hantera dina tyska kunder. De flesta har tyska i grundskolan, och därför är det inte en omöjlig uppgift att få en anställd att betjäna denna del av segmentet – utan att behöva betala för dyra specialister på andra språk.

Skicka paket till Tyskland – enkelt, billigt och säkert – varje gång

För utländska försändelser är det alltid klokt att använda ett väletablerat rederi. Detta säkerställer att det finns så få problem som möjligt. Det är en bra idé att välja ett företag som har erfarenhet av körning i Tyskland, så att de håller med lokala lagar och regler. Det kan vara allt från tull till vilotider – och de påverkar alla den upplevelse du ger dina kunder.

Skicka paket till Tyskland

Ibland kan det vara svårt att räkna ut de olika alternativen du har. Hos oss kan du alltid se vad det kostar att skicka ett paket till Tyskland – oavsett form och vikt. Du får en tydlig överblick över de olika företag som erbjuder exakt vilken typ av försändelse du letar efter, och kan också se de aktuella priserna för varje försändelse.

Även om det naturligtvis måste vara rent ekonomiskt, är det inte en bra idé att bara ta hänsyn till priset. Det kan ofta kosta dig dyrt om paketet går förlorat eller försenas, eller om transportören inte har kontroll över gällande regler i området. Det kan skapa dåliga upplevelser för kunden, vilket garanterat kommer att kosta dig mycket mer när det gäller vad du sparar på din frakt. Det är just därför vi har valt att bara arbeta med företag som har erfarenhet, ett gott rykte och som vi litar på. Vi listar bara priser från leverantörer vi kan garantera oss själva – så du behöver inte oroa dig för någonting.

Om du vill säkerställa bästa möjliga priser och leveranser kommer många av våra kunder att välja att köpa flera paket med etiketter samtidigt och se till att skapa regelbundna upphämtningstider för att spara tid och pengar i vardagen. Om det fungerar i din typ av verksamhet skulle detta vara en bra idé, eftersom du har 100% kontroll över när du behöver göra leveranser redo för upphämtning. Samtidigt kan du ofta få bättre priser för att skicka paket till Berlin i Tyskland när du köper flera etiketter åt gången.

Oavsett dina behov kan du alltid hitta hjälp på vår webbplats. Du kan använda