Nå ut till de tyska kunderna – enkelt och smidigt

Det är fart på handeln i Sverige. Både i butiker och framförallt på nätet. Vi är faktiskt ett av de länder som är flitigast med att använda internet för att shoppa. Och det betyder att man som företagare kan få riktigt mycket ut av sin verksamhet genom att öppna upp för distansförsäljning. Skicka till tysklandMen om man verkligen ska tänka stort, varför då inte gå efter det störta? Om du gärna vill vidga kundkretsen så kan det vara bra att vidga vyerna till nya länder. I EU har vi en stor fördel eftersom handel mellan länder är relativt överskådligt.

Därför har många företag i dag blivit mer och mer fokuserade på våra närliggande länder. Tyskland är ett bra exempel, som har näst flest invånare i hela Europa och som generellt sätt visar stort intresse för Sverige och svenska produkter. Om du ännu inte har Tyskland på marknaden så bör du ställa dig själv dessa frågor:

Skulle det vara bra att omsätta 5-10 varor mer om året? Månaden? Veckan?

Tycker du att det är svårt att stå ut ur mängden på den svenska marknaden?

Säljer du ofta små beställningar och satsar på volymen istället?

Om du kunde svara ja på bara en av ovanstående frågor så bör du överväga att vidga dina vyer en smula. Ofta är produkter billigare i Tyskland (se bara på deras gränshandel), men vi kan inte undvika det faktum att det finns stora volymer att hämta i Tyskland.

Skicka paket till Tyskland – utan överpriser

När du ska skicka varor till Tyskland så är det viktigt att du får de bästa priserna på din frakt. Det gäller oavsett om det är först nu som du överväger den tyska marknaden eller om du har funnits där i åratal. Det är svårt för företagare att hänga med i vad som sker på transportmarknaden och med alla andra uppgifter man står inför som företagare så är det sällan en prioritet. Och det kan i slutändan betyda att du betalar allt för mycket för försändelserna. Och om du skicka paket till Tyskland så är det som tidigare nämnt ofta volymen och inte värdet som du ska gå efter. Det betyder mer frakt och potentiellt en större besparing för dig och ditt företag.

Öppna upp för 82 miljoner kunder och skicka paket till Tyskland

Det är lätt att hitta bäst fraktpriser – det handlar bara om att hitta den första och bästa aktören som finns på marknaden. Men det är samtidigt viktigt att kvalitén är som den ska. Därför jämför vi bara priserna hos de absolut mest kända fraktföretagen, så slipper du bekymmer och får en bra upplevelse – varje gång. Det enda du egentligen ska förhålla dig till är att välja rätt paketetikett till just ditt paket – och det har vi lyckligtvis gjort så enkelt som möjligt direkt på vår hemsida. Du skriver helt enkelt in lite information om ditt paket så får du snabbt och enkelt en överblick över de billigaste fraktföretagen som levererar till de områden som är relevanta för dig. På så viss blir det busenkelt att vidga vyerna!

Bring

Bring är ett populärt alternativ till många av de stora leverantörerna. Bring är verksamt i hela Norden och omfattar alla danmarks regioner. Därför har fler och fler danska företag börjat skicka paket med Bring – både små och stora.

Fördelar med att ta medBring priser

Bring har etablerat sig som ett av de mest stabila företagen på distributionsmarknaden. Det är mycket fokus på att skapa användarvänliga lösningar, som snabb leverans, effektiv spårning och bra kundservice vid behov.

Dessutom erbjuder Bring både små och stora leveranser. Så det är både en lösning för dig att skicka ett enda paket här och där, men också för det mycket stora företaget som måste skicka material i stora mängder med jämna mellanrum. Ta hand om både mail, paket, bud och varor.

Den nordiska länken innebär också att Bring har stor fördel vid leveranser till andra nordiska länder. Det är helt uppenbart att välja sin tjänst om du vill ha ett paket säkert och snabbt, till exempel Sverige eller Norge.

Hämta Bring priser

Ta priserna varierar beroende på vad du vill ha. Beror till exempel på vikt, storlek, priszon, leveransmetod etc. Generellt börjar priserna på 79 kr och sedan gå upp. Du kan skicka paket och pallar till företag, men även paket till privatpersoner. Bring är särskilt noterat genom att erbjuda bra priser till företag när vi kommer in i större kvantiteter. Till exempel är grundpriset vanligtvis lågt vid Bring, vilket är en fördel.

Om du är villig att betala en liten avgift, erbjuder Bring kvälls- och helgleveranser, så frakt kan komma ännu snabbare än annars.

Skicka paket med Bring

Det är enkelt att skicka ett paket med Bring. Det kan faktiskt ordnas online. Bring har flera utdelningsplatser, där mottagaren då kan hämta paketet. Paket kan också skickas direkt till en viss adress. Vid varje försändelse får du ett spårningsnummer som du kan använda för att hitta sändningen medan den är på väg.

I storstäderna levereras vanligtvis ett paket inom 24 timmar. För transporter till de övriga nordiska länderna kan det ta upp till 3 dagar, men det går ofta snabbare. Det beror igen på storleken, men även med stora varor är Bring snabb.

En ytterligare fördel är att Bring är ett miljömedvetet företag som fokuserar på hållbara lösningar. Det är värt att ta med. Företaget har ett långsiktigt mål att minska miljöpåverkan. Bland annat kommer man att förverkliga genom att använda endast förnybara resurser för transport från och med 2025. Sammantaget finns det många fördelar om du vill skicka paket med Bring!

Så här hittar du rätt fraktpriser

Vill du också betala för mycket? Det är knappast något värre än att ta reda på att genom åren har du betalat för dyrt för en produkt eller tjänst. Och så småningom finns det många saker där du kan spara betydande summor. Leasingavtal om bilar, fastigheter, mobiltelefoni, försäkring – och nu även frakt.Postnord priser

Frakt har länge varit ett nödvändigt ont för många företag, vilket innebär att det idag finns ett hav av företag som kanske inte nödvändigtvis får de bästa priserna på frakten. Därför valde vi att göra en tjänst här på pakke.dk, där vi gör det enkelt att jämföra priserna på dina leveranser. Oavsett om det är postnordpriser eller om det finns andra fraktföretag som du vill jämföra, gör vi det enkelt, enkelt och snabbt. Allt du behöver göra är att ange din fraktinformation, och vi ska försöka jämföra priser bland de bästa fraktbolagen på marknaden.

Det är så lätt att hitta rätt postnord priser

Om du har ett paket som du borde ha skickat, har det vanligtvis varit nödvändigt att gå direkt till varje enskild webbplats för varje fraktföretag och sedan granska de irreversibla tabellerna. Och då var det fortfarande en prognos – till exempel varierar priset mycket beroende på om det ska levereras direkt till kunden eller i en paketförpackning.

Skicka paket Postnord

Med oss skriver du helt enkelt vad dina behov är för frakten, och vårt system kommer automatiskt hitta de bästa priserna. Och här relaterar du inte bara till postnord priser. Vårt system är jämfört med de 6 största och mest välrenommerade fraktbolagen i Sverige – så om du kan få din leverans gjort billigare någon annanstans kommer du också automatiskt att veta det.

Kvalitet och pris måste hänga ihop

Nu tror kanske någon att vi bara är intresserade av att få dumpade fraktpriser. Det är definitivt inte korrekt. Och därför jämför vi till exempel endast priser från de mest välrenommerade företagen.

Vi har arbetat med frakt i många år och vet vikten och vikten av att få en bra och effektiv leverans. Vi är medvetna om att några dollar du har sparat på en frakt kan snabbt kosta mer pengar om rätt tjänst inte levereras. Med det sagt tror vi fortfarande att det måste finnas en korrelation mellan pris och kvalitet. Och vi tror att det finns mycket pengar att spara, genom att jämföra priserna om och om igen – utan att kompromissa med kvaliteten. Det är lite det bästa av båda världarna.Skærmbillede 2018-10-08 kl. 17.08.46

Postnord priser
Vi har försökt göra det så intuitivt och användarvänligt som möjligt att jämföra priser. Därför har vi också skapat en tydlig plattform där vi som avsändare helt enkelt anger paketinformationen. Men vi vet också att vi aldrig kan skapa en plattform där alla behöver tillgodoses. Därför är vi också mycket glada över att vara där för våra kunder – om behovet borde vara lite mer avancerat än vår räknare kan hantera. Och om räknaren inte spelar någon roll, är du välkommen att kontakta oss för en mer personlig guide.

Här kan du vara säker på att vi alltid är i fokus. Vi föredrar inte bland de olika fraktbolagen och har ingen anknytning till dem. Det enda vi är intresserade av är att hjälpa dig som avsändare för att få bättre och billigare frakt. Ha kul

Hur man får Skicka utomlands?

Oavsett om du skickartill utlandet , eller det är bara en gång, är det viktigt att du förstår kraven för din försändelse. Till exempel bör du först och främst vara säker på att det du vill skicka alls kan behöva introduceras i landet. Du måste också veta om den givna produkten är föremål för tull och på vilket sätt. När det är du som skickar paket är det alltid ditt ansvar att se till att det här är okej eftersom du har det övergripande ansvaret för sändningen som avsändare.

Skicka utomlands – billigt och enkelt
När du väl har informerats om att du måste skicka din vara till mottagaren, bör du också se till att du inte betalar för mycket för sändningen. Ofta kan det vara en långsam process att undersöka olika företags fraktsatser skicka utomlands – och du kan ofta ta lång tid att få en offert från ett företag som inte ens levererar till det landet.

Om du skulle vilja spara dig mycket tid och ansträngning kan du därför använda vår räknare på sidan som automatiskt automatiskt hittar de leverantörer som levererar till det aktuella landet du ska skicka. Här får du en enkel översikt över vilka alternativ du har, och det kommer också att visas om det är en leverans eller paketpaket från dörr till dörr, oavsett om det är express eller inte – även hur många dagar du kan förvänta dig att leveransen tar. Faktum är att det inte blir mycket lättare att skicka utomlands.

Om du bara behöver skicka ett enda paket då och då kan du köpa dina paketetiketter efter behov. Det är snabbt och enkelt att beställa dem, och du får en exakt överblick över var du kan skicka ditt paket till fraktföretaget. Men om du ofta skickar utomlands kan du spara besparingar om du har gjort ett fast avtal om ett visst antal paketetiketter. I slutändan kommer det också att spara ännu mer tid när du redan har fler etiketter.

Det är dock viktigt att du är medveten om att de måste fyllas i korrekt. Alla paket är kontrollerade för både vikt och storlek och för att undvika avgifter, är det en bra idé att se till att både vikt och storlek är korrekta. Dessutom är det också ditt ansvar som avsändare att se till att paketet är ordentligt förpackat.

Om du är i tvivel om din frakt utomlands, var god kontakta oss här. Båda om det bara är ett paket du har frågor om, eller om det är ett större fall behöver du råd. Vi tror att alla får de bästa resultaten med korrekt vägledning, så fråga en gång till än en gång!

Skickar du paket med PostNord? Då ska du läsa följande råd

 

Ibland kan det vara mycket att stå i när man driver ett eget företag. Därför är det heller inte alltid man har tid eller resurser till att sätta sig ner och undersöka om man får mest för pengarna. Och det är egentligen inte så konstigt, för när man ser på de utgifter som man har när man driver ett företag så är listan lång.

Marknadsföring ska betalas. Internet, telefoni, försäkringar, löner, revisorer och mycket mer. Och så har vi ju då frakten som ska klaras av med jämna mellanrum. Ofta kan det vara tidskrävande nog i sig att sätta sig in i vilka utgifter man har i verksamheten – men när man ska jämföra priser direkt hos leverantörerna blir det ännu mer tidskrävande. Därför har vi gjort det enkelt att jämföra priser hos olika fraktföretag här på pakke.dk – så slipper du åtminstone ett av huvudverksmomenten.

Ett av de största fraktföretagen härhemma är såklart gamla goda PostNord. Varje dag förlitar sig många företag på att PostNord ska leverera deras paket i tid, och till ett rimligt pris. Men är du säker på att du får de bästa PostNord-priserna? Ofta är det inte en ”one size fits all”-lösning, och skillnaderna kan vara stora på om du behöver containertransport, pakettransport, dörr-till-dörr-leverans, och så vidare.Postnord

 

Hitta de bästa PostNord-priserna

Ofta kan det vara svårt och tidskrävande att hitta rätt priser på frakten. Men här hos oss har vi gjort det extremt enkelt att ta reda på vad det ska kosta. Och det spelar faktiskt ingen roll om det bara är en enkel leverans du ska hitta priset på eller om du letar efter större och mer långsiktiga avtal. Ett bra ställe att börja på är med vårt eget jämförelsesystem. Om du bara ska skicka ett enstaka paket, eller om du har flera paket med samma dimensioner, så kan du skriva in paketets uppgifter – då hittar vi de bästa priserna åt dig. Här är du också säkrad att de PostNord-priser som du hittar är de billigaste.

 

Jämför priserna ofta

Ju oftare du jämför priser, desto säkrare kan du vara på att du får de bästa. Vi förstår absolut att det innebär mer arbete för dig, men lyckligtvis kan du lätta på arbetsbördan genom att använda vår plattform. Ett alternativ kan vara att låsa sig fast vid ett bra avtal, men det kräver oftast att man köper flera paketetiketter åt gången. Det behöver dock inte vara ett problem även om det kräver lite tillvänjning. Du kan med fördel gå igenom dina beställningar och se vilka paketstorlekar du tidigare har haft mest behov av – och sedan skriva ett fördelaktigt avtal med en storlek som passar din genomsnittsbeställning. På så vis kan du exempelvis få billigare PostNord priser eftersom du förhandsbeställer flera etiketter – och du slipper samtidigt att använda mer tid än nödvändigt.

Om du är osäker på vilken lösning som är bäst för dig, eller om du vill höra mer om dina möjligheter och alternativ för att få en ännu billigare lösning för ditt företag, kom ihåg att vi gör mycket för att ge alla våra kunder rätt rådgivning – och det innebär i slutändan att du får en så bra lösning som möjligt, med fokus på dig och dina behov.

Fedex

Många företag har sju tankar när det gäller vilket fraktföretag de behöver. Ska du gå till ett stort och etablerat företag, eller gå lokalt med mindre lastbilar?
Den perfekta lösningen beror givetvis på dina behov. Vad man kan förvänta sig är dock att det finns vissa fördelar med att använda större fraktföretag. För det andra öppnar det fler kanaler utomlands, precis som du normalt förväntar dig mer regelbunden service och leverans – förutom att nämna att priset också är bättre här – åtminstone på lång sikt. Risken att använda mindre lokala företag är att de ofta, av goda skäl, inte har samma erfarenhet som de större företagen. Det kan bli ett problem för dig som avsändare om du måste sitta och lösa administrativa problem på grund av försenade leveranser.

Fedex Sverige
Fedex är ett av världens största godsföretag, och här kan du vara säker på att kvaliteten är okej. Allt från hämtning av paket, till spårning och service längs vägen, och fram till slutdestinationen. Om du skickar internationellt kan du också njuta av de många internationella linjerna så att du snabbt kan skicka dina varor till dina kunder.

Varför skicka med Fedex?
På grund av storleken på Fedex kan de också erbjuda ett mycket brett utbud av tjänster. Det är oavsett om du måste ha importerade eller exporterade varor – båda omfattas av Fedex. Och det är oavsett var i världen du behöver frakt eftersom de täcker 220 länder och regioner över hela världen. Det betyder att du kan vara säker på att alla dina behov är täckta här.
Många av våra kunder väljer ofta Fedex Sverige leveranser, eftersom det ofta är billigare att samla sina fraktbehov på ett ställe. Det bör förstås att även om det finns några företag som kan slå Fedex på priset för vissa transporter, finns det fortfarande en mängd besparingar vad gäller administration, bra priser på tung frakt och mycket mer.

Hur hittar jag rätt Fedex-etikett?
Om du inte har skickat paket med fedex tidigare kan det vara lite oroande att ta reda på vilken etikett du behöver. Här kan du använda vår online-kalkylator, eftersom du genererar en paketetikett helt automatiskt. På så sätt ser du till att din fedex-paketet uppfyller kraven och att du alltid betalar rätt pris.
Om du är osäker på att du är på väg, var god kontakta oss för personlig hjälp. Då kan vi ta reda på vilken etikett du behöver, vilket pris är rätt – och om det finns något annat som passar dina behov. Och om du i förväg vet att det är en fast destination eller om du ofta har många paket av samma vikt och mått, kan vi också hjälpa dig att få en bra rabatt om du köper flera fedexpaketetiketter i taget.

Plocka upp Fedex-tjänster
När du använder Fedex för att stå för din frakt får du också tillgång till en plattform med massor av verktyg för dig och ditt företag. Bland annat finns det goda möjligheter till snabb leverans med Fedex Express, samt möjligheter att få bra priser på tung frakt, till exempel luft eller frakt.
Med Fedex är det snabbt och enkelt att spåra dina paket så att du alltid vet var i världen de är. På så sätt kan du se till att allt går enligt planen – och kontakta underleverantörer, kunder och medarbetare om du stöter på problem på vägen.

Så kommer du undan billigast när du ska frakta till USA

Allteftersom tekniken blir mer avancerad blir världen allt mindre. Många svenska verksamheter upplever ett stigande behov av att skicka sina varor till andra delar av världen, bland annat till USA och Kina. Därför är det en bra idé att undersöka hur du får till ett fraktsystem som du kan lita på – och som inte är för dyrt. Skicka paket till USA

Skicka till USA – detta ska du vara uppmärksam på.

Det är en sak att skicka varor inrikes. Det finns nuförtiden många företag på marknaden som både kan ge dig god service och förnuftiga priser. Men när vi rör oss utanför landets gränser blir det något mer komplicerat. Här är det viktigt att du använder ett företag som har koll på saker och ting. När du ska skicka paket till USA är det bland annat viktigt att företaget har koll på tullreglerna och vilka varor som får föras in i landet – och under vilka villkor. Naturligtvis kan du också själv sätta dig in i de här sakerna, men troligtvis har du massor av andra saker att tänka på. Dessutom är det viktigt att paketet har en bra och överskådlig spårning. När du skickar ett paket så långt bort är det viktigt att du kan lita till hundra procent på den feedback du får från systemet, och därför är det viktigt att det fungerar som det ska. 

Så hittar du de bästa priserna när du ska skicka till USA 

Väldigt många företag blir överraskade och förvirrade när de ska skicka till USA för första gången. Där det inrikes är mycket enklare så finns det vid internationella försändelser många fler möjligheter, både gällande försändelser, transittider och paketvikter. För att hitta det bästa priset är det viktigt att du känner till dina behov. Därför ska du ha koll på:

  1. Transittid

Det är inte helt sak samma vilken transittid du behöver. Om du har ett fast avtal med en kund i USA så kan du med fördel strukturera och planera försändelserna. Men om du ofta arbetar utifrån ”här och nu”-principen så är det viktigt att ditt företag kan leverera på kort tid – till ett rimligt pris. Här är det ännu viktigare att du som företagare överväger hur mycket du är villig att betala.

  1. Paketvikt

Många företag kan ge rabatter om du kan hålla dina paket inom en viss viktgräns. Detta kan du med fördel utnyttja om du vet att du har ett generiskt sortiment. Om du ofta skickar specialtillverkade produkter så kanske du behöver ett företag med ett mer individuellt viktpris.

En del kanske argumenterar att det finns mer att hålla koll på, och det vill vi ge dem helt rätt i. Det är dock de två ovannämnda sakerna som är de absolut viktigaste när du ska skicka över Atlanten. Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt att sätta sig in i vad man måste ha kolla på – men om du har frågor hör vi gärna från dig så vi tillsammans kan hitta den bästa lösningen efter dina behov. 

Hur man kan bli billigast när du behöver skicka till USA

Eftersom tekniken blir mer sofistikerade, är världens också mindre. Många svenskarna företag upplever en ökad efterfrågan på sina produkter på andra platser i världen, inklusive USA och Kina. Därför är det en god idé att undersöka hur man får en last du kan lita på – och inte alltför dyr.

Hur man hittar de bästa priserna när du behöver skicka paket till USA
Många företag är förbryllad och förvirrad när de måste sända till USA för första gången. Där den inhemska är mycket enklare, vilket är fallet med internationella transporter många fler alternativ, både när det gäller typ av transport, transittider och paketets vikt.Skicka paket till USA

Vill du veta mer, är det viktigt att du känner till dina behov. Därför måste du veta:

1. Transit
Det är inte riktigt oavsett vilken transit tid du behöver. Om du har ett fast avtal med en kund i USA, så du kanske vill lägga mer strukturerade och planerade transporter upp. Men om du arbetar ofta från “här och nu” -principen, så det är viktigt att din frakt företag kan leverera en kort transit tid – till ett överkomligt pris. Här är det viktigt att du som ett företag är större än vad du är villig att betala.

2. Förpackningsvikt
Många företag ger rabatter om du kan hålla dina paket inom en viss viktgräns. Detta kanske vill använda om du vet att du har en generisk intervall. Om du ofta göra skräddarsydda produkter, kan det vara att leta efter ett företag där det finns en mer individuell vikt pris.
Vissa kan hävda att det finns fler saker att hålla reda på, och vi kommer att ge dem helt rätt. Men de två ovanstående saker definitivt en av de viktigaste när du behöver skicka utomlands. Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt för att bekanta sig med vad man ska leta efter – men om du har frågor som vi vill höra från dig så att vi tillsammans kan hitta den bästa lösningen för dina behov.

UPS

UPS Sverige
Skicka paket UPS

Det amerikanska företaget UPS levererar brev, paket och andra sorters försändelser över hela världen. Eftersom de verkar i mer än 200 länder är UPS ett utmärkt alternativ för dig som vill skicka internationellt, både som företag och privatperson. Tack vare företagets långa erfarenhet kan UPS Sverige idag erbjuda några av de smartaste frakttjänsterna som sköts direkt via hemsidan. Där kan du hitta guider till de olika fraktalternativen och snabbt och lätt räkna ut priser för att skicka din försändelse både inom Sverige och internationellt.

Hur skickar man paket med UPS?

UPS har utvecklat en förpackningsguide på hemsidan där du hittar all information som behövs för att förbereda ditt paket innan det skickas iväg. Välj mellan upphämtning eller att själv leverera paketet på någon av UPS inlämningsplatser över hela landet. Du som kommer använda dig av UPS fler gånger kan med fördel skapa ett konto på deras hemsida för att underlätta när det gäller spårning av paketen och för att spara information om dina tidigare försändelser. 

Vilka olika fraktalternativ erbjuder UPS?

UPS Worldship: Om du representerar ett företag som vill skicka paket och brev internationellt kan ni använda er av tjänsten Worldship. Då får ni ta del av smarta funktioner såsom uppladdning av tulldokument, möjlighet att själva skriva ut etiketter, enkel sökning efter skickade försändelser och möjlighet att ta del av rapporter om alla era sändningar. För att underlätta administrationen går det även att skapa sändningsetiketter automatiskt och importera era adresslistor direkt till UPS hemsida. 

UPS Internet Shipping: Denna tjänst passar såväl privatpersoner som företag, som kanske inte skicka paket eller andra försändelser särskilt ofta. Även här har du möjlighet att se allting kring försändelsen direkt på nätet, såsom priser för frakten, boka upphämtning, spara adresslistor, skriva ut etiketter och följa paketets väg till mottagaren. 

UPS CampusShip: Många större företag använder sig av UPS tjänster, och därför har de tagit fram CampusShip som hjälper till att centralisera processen för företagets försändelser. Med hjälp av CampusShip kan du direkt på UPS hemsida kontrollera vilka försändelser som skickas av företagets olika avdelningar. Du kan också få koll på sändningsfrekvens och totala kostnader för avdelningarnas försändelser för att lättare kunna effektivisera processerna och dra ned på kostnaderna. 

Övriga tjänster

Precis som övriga fraktföretag så har UPS också tilläggstjänster till konkurrenskraftiga priser. De riktar sig främst till större företag, och låter dig till exempel hantera flera platser och användare genom tjänsten UPS Complete View. Med hjälp av denna tjänst kan du ta fram rapporter och se vilka anställda som har befogenhet att skicka försändelser. Tjänsten UPS Import Control är också praktisk eftersom den underlättar för dig som skickar och tar emot internationella försändelser.

Så enkelt är det att hitta rätt fraktpriser

 

Alla verksamheter får förr eller senare behov av att skicka iväg varor. Det kan handla om en webbutik och att du därför behöver leverera varor regelbundet och effektivt, eller kanske att du har flera avdelningar runt om i landet och behöver skicka reservdelar, produkter eller liknande mellan dem. Det kan även vara så att du vanligtvis inte skickar saker men att du då och då är tvungen att skicka något till reparation, skicka paket till en samarbetspartner, eller liknande.

Oavsett vad så bör du i alla fall fråga dig själv om frakt och fraktkostnader är något du har 100% koll på. Vet du vad det bör kosta att skicka dina varor? Och vet du hur stor inverkan det har på dina kunders belåtenhet att leveransen kommer fram i tid? Ofta är det mycket att ha koll på och därför är det lätt att hamna i ett tänk att det som inte syns inte berör en. Från den sekund fraktfirman hämtar leveransen har du inte koll på resultatet. Det är förståeligt, för det finns hundratals andra saker att göra. Men om du hör till den här kategorin så riskerar du följande:

  • Dina kunder blir besvikna
  • Du slösar tid
  • Du betalar för mycket

När man talar om just frakt och fraktpriser så är det flera faktorer som spelar in – inte bara priset och leveransen. Men låt oss börja från början;

Bra frakt leder till hög kundbelåtenhet

Oavsett om du säljer till privatpersoner eller till företagskunder så kan vi alla vara överens om en sak: vi hatar att vänta. Och även om det kanske inte är ditt fel att leveransen blivit försenad så ser kunden ändå den här delen av processen som ditt ansvarsområde. Om kunder upprepade gånger får en vara för sent, eller om personalen från fraktföretaget inte är tillmötesgående, så riskerar du att förlora kunden.

 

Tid är pengar

En effektiv leverans är viktig för kunden, men även viktig för dig. Du ska kunna lita på att leveransen sker som den ska, utan att behöva ödsla tid på att kolla upp det. Varor som levereras eller faktureras fel leder nämligen till att du ska lägga extra tid på att reda ut situationen – och det krävs inte många sådana situationer innan det leder till att det kostar dig pengar.

 

Hitta fram- och bakdelen på frakt och fraktpriser

Sist men inte minst så är det naturligtvis det ekonomiska perspektivet som spelar roll. Frakten ska vara effektiv, kunden ska vara nöjd – men det är samtidigt viktigt att du inte betalar för mycket. Exempelvis låter det kanske inte som någon större skillnad om det rör sig om 5 kronor per paket, men om du driver en webbutik som skickar 30 varor i veckan så kan det betyda en besparing på nästan 8000 kronor – utan att du behöver göra annat än att jämföra priserna. Och skickar du till utlandet kan det potentiellt röra sig om flera gånger större belopp som du sparar – eller förlorar, beroende på hur man ser det.