Spåra paket

Det är lätt att följa ditt paket med track and trace

Det blir allt vanligare att handla från en surfplatta, smartphone eller dator. Här har vi möjlighet att sitta hemma på soffan och shoppa bland det stora utbudet av onlinebutiker på internet. Det är helt stressfritt och du behöver inte kasta in i butikerna under öppettider. Online-butikerna är öppna 24 timmar om dygnet. Du kan snart köpa allt i nätbutikerna, oavsett om det är en ny cykel eller ett par läckra stilettos du letar efter!

Handla online och spåra ditt paket

När du har handlat i webshopen och måste betala för varorna, kan du ofta välja hur paketet ska skickas. Det är ofta lite dyrare att få det skickat direkt till din hemadress än att det ska levereras i en paketbutik. Oavsett om du vill ha levererat direkt till dörren eller om du vill hämta dina nya inköp i en av de många förpackningsbutikerna, erbjuder nästan alla fraktföretag idag att du kan spåra ditt paket. Kort sagt, att spåra paket innebär att du snabbt kan se hur långt ditt paket är i leveransprocessen och när det förväntas vara i din leverans.

Hur man använder track and trace?

Spårning av leveranser kallas modern svenska “Track and trace”. När din beställning skickas från nätbutiken får du vanligtvis ett mail eller ett textmeddelande från fraktföretaget som ansvarar för frakten. Detta mail eller SMS innehåller en länk för att spåra och spåra på fraktbolagets hemsida.
Track and trace fungerar mest så som du klickar på fraktbolagets hemsida och anger ditt paket eller fraktnummer. Här får du en status där ditt paket ligger. Till exempel kan du ta reda på om paketet är hos fraktföretagets paketcenter eller det är på väg till din lokala paketbutik. Många fraktföretag erbjuder idag även appar som du kan få på din smartphone och spåra ditt paket.

När paketet är klart kommer du att bli underrättad

När din leverans levereras till paketbutiken eller på den valda leveransadressen får du igen ett SMS och eller ett mail från fraktföretaget som anger att du nu kan ladda ner ditt levererade paket. Då vet du att du kan hämta de läckra skor som du beställde på webshopen i paketbutiken eller kanske de är vid din dörr när du kommer hem från jobbet. Vi hoppas att i den här artikeln har du fått inblick i hur lätt det är att handla online och använda spår och spår för att följa statusen för de varor du har köpt.

Postpaket

Postnord har en tjänst som heter postpaket, som riktar sig till privatpersoner som vill skicka paket inrikes eller utrikes. När du ska skicka ett postpaket kan du enkelt betala för frakten direkt på Postnords hemsida, men du kan också välja att göra det hos ett ombud när du lämnar in paketet. Eftersom Postnord har många tillgängliga ombud över hela Sverige är postpaket definitivt ett av de bästa alternativen för dig som behöver skicka en försändelse inrikes. Läs vidare för att få reda på hur du skickar eller hämtar postpaket, och vilka tilläggstjänster som erbjuds.

Att skicka postpaket med Postnord

För att räknas som ett postpaket får försändelsen inte väga mer än 20 kilo, vilket gör att du ändå får plats med en hel del oavsett om du skickar presenter till släkten eller några klädesplagg du har sålt på Tradera. Dessutom kommer paketet i de allra flesta fall fram redan nästa vardag, med undantag för en del orter vilket du kan se på Postnords hemsida.

Postpaket

När du vill skicka postpaket utrikes har du också en viktgräns på 20 kg att förhålla dig till, men till skillnad från postpaket som skickas inom Sverige så tar det lite längre tid för försändelsen att komma fram. Hur lång tid det tar till just det land du vill skicka paketet kan du enklast se direkt på Postnords hemsida.

Genom att använda tjänsten Skicka Direkt kan du se fraktkostnaden direkt på hemsidan samt betala för din försändelse och skriva ut en fraktsedel hemma eller på jobbet för att förbereda ditt paket innan du lämnar in det hos något av Postnords många ombud.

Att hämta postpaket

Samtidigt som du skickar iväg ditt postpaket får det en unik identitet i form av ett nummer som mottagaren kan använda får att spåra det på Postnords hemsida. När paketet är framme kommer mottagaren också få en sms-avi och kan då hämta ut det hos ombudet genom att visa upp sin legitimation.

Vilka tilläggstjänster kan väljas när man skickar postpaket?

Du som skickar postpaket med extra värdefullt innehåll bör köpa till en kompletterande varuförsäkring. Vanliga postpaket är försäkrade upp till ett värde på 50 000 kronor, men är ditt paket värt mer än så kan du teckna en extra försäkring så att innehållet är skyddat ända fram till mottagaren.

En annan tilläggstjänst som kan väljas när du skickar postpaket är postförskott, som innebär att mottagaren av paketet måste betala för det innan det lämnas ut av ombudet. Pengarna sätts in direkt på det bankkonto eller plusgirokonto som du föredrar, och på så sätt kan mottagaren känna sig säker på att få paketet innan han eller hon betalar.

DHL Sverige

För dig som behöver skicka paket inom och från Sverige så finns DHL Sverige till hands. Med ett nätverk som täcker hela landet samt omfattande resurser erbjuder de alla tänkbara tjänster inom transport och logistik. Är du privatperson och bara ska skicka ett enskilt paket? Eller tillhör du kanske ett företag som hanterar ständigt löpande försändelser eller stora fraktvolymer?DHL Freight

Oavsett var ditt problem ligger finns lösningen hos DHL Sverige. Som ledande aktör inom landets leveransmarknad är de ett konkurrerande alternativ mot inte bara PostNord, utan även andra utländska företag såsom UPS, FedEx, TNT och DB Schenker.

Som ena halvan av Deutsche Post DHL Group är DHL ett företag baserat i Tyskland, men sedan början på millenniet är de även verksamma i Sverige. Det hela började år 2000 när svenska ASG köptes upp av Deutsche Post via deras dotterbolag Danzas, och därmed fick namnet Danzas. Två år senare köpte Deutsche Post även upp DHL, vilket hösten året därpå blev det nya namnet för Danzas. Sedan 2003 har alltså DHL Sverige levererat paket samt erbjudit logistiklösningar över hela landet. Bestående av runt 70 kontor och 5 200 anställda är DHL i Sverige ett minst sagt etablerat leveransföretag.

I DHL Sverige ingår fyra olika affärsenheter. DHL Express erbjuder internationella expresstransporter på väg inom Europa samt med flyg till resten av världen. DHL Freight levererar frakttransporter inrikes och utrikes på väg och järnväg. Här ingår inte minst det rikstäckande nätverket DHL Service Point för paketskick till privatpersoner.

DHL Global Forwarding består av global sjö- samt flygfrakt, med kontrolltorn för logistik och tullhantering. DHL Supply Chain förser varors hela transportkedja med integrerade logistiklösningar, vilket innefattar såväl lagerhantering som 4PL-tjänster. Allt som allt är alltså DHL Sverige fullt utrustade för att hantera just dina försändelser smidigt, snabbt och säkert.

DHL Freight

Behöver ditt företag skicka frakt så finns lösningen hos DHL Freight.

Hos deras division för frakttransporter erbjuder DHL ett antal tjänster för leverans av gods eller andra stora försändelser. Varorna samlastas i partibilar eller lastbilar som sedan färdas på vägarna över hela Europa. Oavsett om ditt företag ska skicka paket eller gods, inrikes eller utrikes, till privatkunder eller företagskunder, finns DHL Freight till hands.
Ett flertal tjänster ingår i DHL Freights utbud. Om ditt företag ska skicka inrikes finns DHL Service Point för leverans till privatpersoner, och DHL Paket för leverans till andra företag.

Med DHL Service Point transporteras paketet mellan DHL:s ombud, kallade Service Points, som finns utspridda över hela landet. Det är alltså hos dessa Service Points som paketet även lämnas in av avsändaren samt hämtas ut av mottagaren.DHL Freight

Med DHL Paket skickas paketet istället dörr till dörr.
Båda tjänsterna anländer till destinationen redan dagen efter beställning, med undantag för eventuella avvikelser. Vid utrikes paketleveranser kan du istället välja mellan DHL Parcel Connect för privatkunder och DHL Paket Export för företagskunder. DHL Parcel Connect levererar antingen
via så kallade Parcelshop-ombud eller paketboxar. Även alternativ till hemleverans kan förekomma, men det gäller endast särskilda länder.

DHL Paket Export levererar likt dess inrikes motsvarighet
dörr till dörr. Leveranstiden för dessa två tjänster är 2-7 dagar.
Även vid godstransporter har DHL Freight flera alternativ för inrikes och utrikes leverans. Inrikes leveranser omfattar tre tjänster för pall-, stycke- respektive partigods. DHL Pall transporterar standard EUR-pall i form av både halv- och helpallar.

DHL Stycke transporterar större och mindre
gods i gemensamt stycke, vilket ger mer flexibilitet för framförallt större fraktmängder. DHL Parti utför direktleverans av de riktigt stora godsen, med den högsta möjliga maxstorleken och maxvikten
utifrån fordonens och vägarnas kapacitet.

För utrikes gods finns tre andra tjänster till hands. DHL Freight EuroConnect transporterar styckegods genom ett omfattande nätverk över Europa. Med DHL Freight EuroLine blir din leverans istället transporterad med ett särskilt utplockat fordon, antingen en partibil eller en lastbil.

För prioriterat styckegods finns premiumtjänsten DHL Freight Eurapid, med en 24 alternativt 48 timmars leverans till 22 av Europas länder.

DHL Freights många leveranstjänster finns samlade här på Billigtpaket.se, tillsammans med erbjudanden från andra leveransföretag. För att avgöra vilken tjänst som är bäst för just ditt företags försändelse söker du bara i vår prisräknare. Du får då fram de mest lämpade alternativen, och kan
sedan direkt boka den leverans du föredrar.

Återupprätta orientexpressen och bredda din kundbas

På många sätt är Sverige ett fantastiskt land att driva verksamhet i. Det råder inga tvivel om att vi är ett litet land befolkningsmässigt. Men det vi saknar i antal har vi i gengäld i innovation, kreativitet och kvalitet. Därför har vi trots vår lilla storlek trots allt mycket export till USA och Asien, som exempel.

Det beror absolut inte på att våra produkter är billigare än det pris de kan produceras till i Asien – men vi är kända för att leverera innovativa lösningar på komplexa problem. Bland annat är detta en av orsakerna till att 50% av vår export till Korea består av maskiner och maskindelar.

Ett kulturellt skifte

Men det är inte bara maskiner och maskindelar som är populära. Ser man på den asiatiska marknaden råder stor efterfrågan på vår kultur – och särskilt vår design. Det är nästan så att svensk design är mer efterfrågad i Kina än i Sverige. Och den här tendensen verkar inte avta inom den närmsta tiden.

Därför har man som företagare i Sverige en spännande tid att se fram emot. Genom att till exempel fokusera på att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong så öppnar du både upp för ett helt nytt kundsegment och för en större volym på ditt företag, och ser samtidigt till att du kan öka ditt täckningsbidrag.

 

En boomande ekonomi

När vi ser på de saker som de asiatiska länderna importerar så är det föga överraskande att det inte rör sig om billiga saker. För när allt kommer omkring så kan de nog inte importera något som är billigare än vad de själva kan producera. Det som å andra sidan har skett i Asien är att medelklassen har fått mer pengar vilket innebär att mer spenderas på lyx och design.

Skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong billigt

Om du gärna vill prova din styrka på den asiatiska marknaden så är det viktigt att se till att du har koll på pappersarbetet. När vi förflyttar oss utanför Sveriges och EU:s gränser finns andra tullregler som du ska förhålla dig till. Men om du sätter dig in i sakerna så är det förhållandevis enkelt att justera dina produkter därefter.

Och när du är redo att sätta fart på leveranserna så bör du se till att beställa din frakt till ett så lågt pris som möjligt. Det kan ofta vara svårt att hitta rätt leverantör som kan leverera till Asien och som utgångspunkt bör du använda dig av ett av de mest kända fraktföretagen till den här typen av uppgift. Här på hemsidan hittar du enkelt priser från flera olika fraktföretag som alla har det gemensamt att de har kapaciteten och kompetensen till att klara av uppgiften.

Och med vår prisjämförelse kan du vara säker på att du får bäst förutsättningar för att skicka till Sydkorea, Taiwan och Hong Kong till marknadens bästa priser.

Det kan kännas som en oöverkomlig uppgift att skicka varor ända till Asien, men kom ihåg att det är stor efterfrågan på många svenska produkter – och det kan vara just DIN produkt som är en av de mest efterfrågade.

Och om frakten verkar överväldigande så är du självklart välkommen att skriva till oss, så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för ditt företag.

 

Ombud

När du ska skicka paket eller ta emot en paketleverans är det vanligast att det sker genom ett ombud. Detta är tredje parter i form av mataffärer, kiosker, bensinmackar och liknande platser, som agerar som stationer för levererade paket. Om du har beställt en leverans för ett paket kan du lämna in det till ditt närmaste ombud, varifrån det färdas vidare till mottagaren. Om du istället ska ta emot en leverans kan det på samma sätt hämtas ut hos det ombud närmast din adress. Flera leveransföretag använder sig av ombud idag, inklusive PostNord, DHL, UPS, DB Schenker och Bring.

• PostNord: Genom samarbeten med rikstäckande matvarukedjor såsom Coop, ICA och Axfood samt andra verksamheter, är PostNord ombud tillgängliga över hela Sverige. Totalt är de 1 600 i antal, och har genomsnittligen öppet 10 timmar varje dag veckan runt.

• DHL: Med DHL finns två olika former av ombud, deras ordinarie DHL ombud och DHL Service Point. De förstnämnda finns på runt 1 500 platser över hela landet. Service Points å sin sida är till för företag som ska skicka till privatkunder. Dessa finns också utspridda landet runt, och oftast är leveranserna framme genom dem inom bara en arbetsdag.

• UPS: Ombuden hos UPS Ombud går under namnet UPS Access Point. Dessa finns hos närbutiker runtom i landet, handplockade utefter läge, bekvämlighet och tillförlitlighet. Var närmaste Access Point ligger går lätt att ta reda på genom UPS:s hemsida.

• DB Schenker: Schenker ombud finns på 1 600 lokala platser runtom i landet. Leveranstiderna mellan deras ombud kan variera beroende på ort, sträcka samt när paketet lämnas in, men vanligtvis tar det 2-3 arbetsdagar.

• Bring: Bring kallar sina ombud för utlämningsställen. I Sverige har Bring ombud runt 1 400 utlämningsställen, och över 6 000 i Norden. Paketet är framme vid närmaste Bring utlämningsställe inom 1-4 dagar.

Skicka paket utomlands

Att skicka paket utomlands är i dagens globala samhälle ytterst lätt. Då tekniken inom transport och logistik ständigt utvecklas blir möjligheten till försändelse till världens alla hörn alltmer lättillgänglig.

Ett flertal företag erbjuder idag leverans till länder världen över, från Nordens ledande leverantör PostNord, till internationella namn såsom TNT, DHL, UPS och FedEx. Men även om internationellt paketskick är enklare än någonsin, finns det ändå en del saker man bör tänka på, speciellt om man ska skicka till länder utanför EU.

Skicka paket utomlands

Oavsett var du ska skicka ditt paket är det viktigt att paketera ordentligt. Använd en yttre förpackning av kraftigt material som till exempel wellpapp. Omslut även föremålet med bubbelplast eller liknande, så att det inte rör sig inuti paketet eller slits under resans gång.

Dessutom är det extra viktigt att paketera vassa föremål på så vis att de inte skär sönder paketet, och vätskor så att de inte läcker ut. Vidare bör du vara medveten om regler kring vad som får skickas till särskilda länder. Detta kan röra sig om allt möjligt; till exempel är det inte tillåtet att skicka trä till Australien. Därför är det bäst att kolla upp huruvida just ditt föremål får skickas till det avsedda landet. Detta gör du enklast genom att kontakta landets tullmyndighet eller dess ambassad i Sverige.

Om du ska skicka paket till utlandet utanför EU behöver du även ha tull i åtanke. Dels ska du fylla i ett tulldokument och skicka det med paketet. Därefter när paketet ska gå igenom tullen kan det fördröja leveranstiden en aning, och en eventuell tullavgift kan tillkomma för mottagaren. Om paketet innehåller något som inte får skickas till landet så stoppas det vid tullen.

Så var extra noggrann när du ska skicka paket utomlands så att din försändelse kommer fram tryggt och smidigt

Skicka stora paket

Att skicka stora paket är självklart mycket annorlunda från att skicka mindre försändelser såsom brev och dokument.

Då det rör sig om högre vikt och dimensioner involverar det mer att tänka på. För riktigt stora försändelser kan du dessutom behöva beställa en särskild leveransform såsom pall eller container.Skicka stpra paket

Men som tur är erbjuder alla de främsta leveransföretagen riktigt bra tjänster för att skicka stora paket, inklusive PostNord, DHL, TNT, UPS och FedEx. Vare sig du är privatperson eller företag, ska skicka inrikes eller utrikes, finns lösningen för dig. Om du ska skicka stora paket finns ett flertal alternativ att välja mellan beroende på storlek. Vad gäller enkla paket kan du med PostNord och DHL skicka upp till 20 kg.

Om du är företagskund hos PostNord får du dessutom möjlighet till hemleverans på upp till 35 kg genom deras tjänst MyPack Home. UPS å sin sida erbjuder en maxvikt på 70 kg, och om vikten överstiger 25 kg får paketet en etikett så att det hanteras extra varsamt under sin resa. Likaså TNT har en maxvikt på 70 kg för deras expresstjänst.

Ska du skicka en lite större kvantitet är pall ett bra alternativ. Med DHL kan du skicka upp till 800 kg per pall, och sammanlagt 2 400 kg på en försändelse. PostNord och TNT erbjuder istället en maxvikt på 1 000 kg per pall, varav den senare har en total maxvikt på hela 7 000 kg per försändelse. Även UPS och FedEx erbjuder flera sorters leveranser av pall, både vanliga frakttjänster och expressvarianter.

För de riktigt stora leveranserna krävs container eller annan form av storskalig frakt. För detta finns hos både FedEx, UPS, TNT, DHL och PostNord tjänster för såväl styckegods som partigods. Dessutom erbjuder bland annat PostNord och TNT specialtjänster för leveranser som kräver mer avancerade logistiklösningar.

UPS Sweden

Här på Billigtpaket.se går vi alltid till ytterligheter för att hitta de bästa fraktbolagen för våra kunders behov. Därför är vi också mycket stolta över vårt breda sortiment och vår förmåga att alltid få de bästa priserna för våra kunder. Ett av de företag vi har arbetat med länge har varit USA’s UPS.

Vem är UPS?

UPS är ett amerikanskt fraktbolag, som sedan 1907 varit en av de mest föredragna och stabila kurirtjänsterna i USA. Sedan starten har de lyckats sprida sina tjänster till nästan hela världen, och Sverige är absolut inget undantag.
UPS är vanligtvis förknippad med bra och snabb service, men det har också varit en rolig rykt om hur de kör.

Det sägs att UPS förbjuder att svänga vänster när man kör sin väg. Och även om det inte är helt sant att det är direkt förbjudet, instruerar de alla sina förare att göra så få vänster varv som möjligt (i länder med höger körning). Det kanske låter svagt, men UPS hävdar att det sparar tid och miles, vilket resulterar i en grönare profil. Dessutom, det – logiskt nog – minskar också risken för vänsterolyckor.
Även om det för vissa kan låta som en ganska löjlig övning, så är det ingen tvekan om att det vid UPS finns allmän kontroll över sakerna.

Hög servicenivå och pålitliga tjänster innebär att de upprepade gånger rankas som några av de bästa inom branschen – och det är därför vi har valt att inkludera dem bland våra andra partners.

Är UPS rätt transportör för mitt företag?

Alla företag har olika krav för sina partners – särskilt när det gäller frakt. Därför är det svårt att bedöma om en viss partner är idealisk och uppfyller kriterierna. I slutändan är det alltid bara dig själv som kan bedöma om ett fraktföretag uppfyller dina behov.

Det finns dock många orsaker till att UPS i alla fall kan vara det rätta företaget för dina behov.
Med paketet på UPS får du många års erfarenhet, en extremt effektiv installation och bra service. Alla delar mervärde till dig och ditt företag på flera sätt.Skicka paket med UPS
Ofta är “erfarenhet” ett ord som används utbytbart. Men om du funderar på varför erfarenhet är en fördel, så är det vanligtvis därför att du med erfarenhet och kunskap får en unik inblick i vilka problem och lösningar som kan träda i praktiken – och som inte alltid kan nämnas på papper. Kort sagt betyder erfarenhet “praktisk” praktiskt bra.

Och det betyder att genom att välja ett fraktföretag med erfarenhet kan du vara säker på att många av dessa “barndomssjukdomar” som andra nybörjare har problem med att i stor utsträckning elimineras och optimeras.
De många års erfarenheterna innebär också att UPS Sweden har haft lång tid att göra sina affärer så effektiva som möjligt – och det är både för dig och ditt bästa. Till exempel kan vi nämna detaljerna i tidigare avsnitt med vänster vändning. Det är något som kommer från erfarenhet och det resulterar i slutändan på en effektivare visning.

Det innebär att genom att välja ett erfaret företag kan du alltid vara säker på att få bra resultat.

Dessutom vet dessa företag alltid alltid hur viktigt det är att tillhandahålla en bra tjänst – annars skulle de inte ha kört så länge. Därför kan du vanligtvis alltid vara säker på att alla tre saker är närvarande när du arbetar med företag som har funnits i många år.

Är lasten tråkig? Låt oss hjälpa!

Vi brinner för frakt – så du behöver inte oroa dig för det! Vi vet väl. Det är sällsynt att hitta någon som är jämn bränder för frakt. Och om du gör det har du förmodligen en tendens att tro att personen är lite galen. Men det gör vi. Således brinner för frakt.

Och vi bryr oss inte om att folk tycker att vi är galen så länge vi fortsätter att kunna leverera svenskarna med de absoluta bästa fraktlösningarna.

Vi tar allt!
Här på Billigtpaket.se bryr vi oss inte om var, när och varför du borde ha skickat dina saker. Det enda vi går in är att hjälpa dig att hitta de bästa priserna för dina behov. Så om du behöver skicka ett paket till England, eller om du bara behöver byta till Funen, kan du vara säker på att vi alltid kommer att vara redo att se till att du får bästa möjliga upplevelse. Skicka paket englandOch hur kan vi garantera det? Helt enkelt. Vi har inte vårt eget fraktbolag, men vi ständigt jämför det bästa på marknaden. Därför kan du också vara säker på att du alltid får opartisk rådgivning, så det blir lättare för dig att göra rätt val.

Att ta tidigare exempel; Som företagsägare spenderar du nog inte mycket länge på vad det kostar att skicka paket till England. Men om du använder samma fraktbolag hela tiden – helt enkelt för att det är enkelt, kan du riskera att betala överprissättning och slutligen lägga mer pengar än nödvändigt. Du är fri att gå med oss!

Vi gör det enkelt att skicka paket
När vi började tanken på sidan här kom det verkligen från en filosofi att det ska vara lätt att skicka sina saker. Vi tittade lite och tyckte inte riktigt att det fanns platser där du snabbt och enkelt kunde få en överblick. Vid den tiden tog det lång tid att hitta de bästa priserna på frakten, att du skulle behöva tid och resurser för att förhandla och få erbjudanden – och vi trodde att det borde vara enklare.
Därför har vi gjort vårt system som hjälper dig snabbt och enkelt att få en överblick över vad det ska kosta – till exempel att skicka ett paket till England. Välj bara typ och storlek på paketet, skriv in adressen – och sedan har du några sekunder efter en enkel och tydlig prislista. Det är enkelt.

Och i slutändan kan det innebära att du som företag kommer att spara mycket pengar på din frakt.

Även om vi är otroligt nöjda med vårt system och mycket stolt över hur många operatörer som använder det varje dag, vet vi också att frakt inte alltid är en lösning som passar alla storlekar.

Du kan behöva något som vår räknare inte kan ta hänsyn till – eller du kanske bara vill ha mer personlig rådgivning. Och det måste finnas plats för det. Därför är vi alltid redo att hjälpa dig på den här sidan, skräddarsy en lösning som passar dig exakt.