Bring

Det nordiska företaget Bring ägs av den norska posten, och riktar sig både till privatpersoner och företag. De erbjuder ett brett utbud av frakttjänster, som inkluderar både leverans av brev, paket, bud och gods. Utöver deras bra priser är ytterligare en bra anledning till att välja Bring deras miljötänk. Då deras mål är att bara transportera alla försändelser med hjälp av förnybar energi från år 2025 är detta fraktföretag ett bra val för dig som bryr dig om miljon.

Hur skickar man paket med Bring?Skicka paket Bring

Bring erbjuder endast sina tjänster till företag, som kan skicka paket och andra försändelser till både andra företag eller privatpersoner. Paketen kan antingen levereras direkt hem till kunden eller till kundens brevlåda, alternativ till något av Brings 1400 utlämningsställen som finns över hela Norden. Paketen levereras inom 1 till 4 dagar, och när de är framme kommer en avi skickas ut till mottagaren via mail, brev eller sms.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Bring?

Bud och expressbud: Om du behöver få något levererat riktigt snabbt är det bud eller expressbud du ska välja. I ett antal av Sveriges största städer kan du skicka paket eller brev med Brings budtjänster via cykel, bil eller motorcykel. Ska försändelsen levereras utanför staden kan Bring också buda iväg den med flyg. Om du väljer expressbud kommer ditt paket vanligen fram inom bara några timmar inom samma stad, samma dag om mottagaren finns i Sverige eller dagen därpå i resten av världen. Bokning av bud sker på Brings hemsida, där du också betalar direkt innan budet kommer och hämtar upp din försändelse.

 Paket: Du som har ett företag där du ofta skickar försändelser till privatpersoner kan välja vanliga paket som oftast kommer till ett utlämningsställe i närheten av mottagarens bostad. Vanligen levereras paketet samma dag inom våra största städer, men i annat fall kommer det fram dagen därpå. Både du och mottagaren kan hela tiden följa försändelsen på Brings hemsida med hjälp av ett spårningsnummer.

Paket och pall: Företag som behöver skicka pallar (upp till 750 kg) eller paket (upp till 35 kg) till andra företag kan köpa dessa tjänster av Bring till låga priser, och dessutom ingår upphämtning av försändelsen. Paketen når mottagaren dagen därpå, medan pallar normalt kommer fram efter 1-3 arbetsdagar. På Brings hemsida kan du få information om priser utifrån storlek och vikt på din försändelse.

Post: Bring levererar även vanlig post som skickas från svenska företag, föreningar eller organisationer till utlandet. Detta är praktiskt för dig som behöver skicka mindre varor, reklam eller fakturor till utländska kunder.

Övriga tjänster

Bring erbjuder många övriga tjänster mot en mindre avgift. Till exempel kan paket levereras på helger eller efter ordinarie arbetstid. Brings personal kan också installera eller montera hemleveranser, låta mottagaren returnera en vara hemifrån eller erbjuda tjänsten Cash on Delivery.

Skicka paket

Du som behöver skicka paket från Sverige har många olika fraktföretag att välja mellan. Utöver statliga Postnord finns också lokala nordiska aktörer samt ett stort antal internationella företag som hjälper både privatpersoner och professionella användare att skicka iväg paket till Sverige eller resten av världen.

UPS

Det amerikanska företaget UPS är välkända för sina smarta företagstjänster där du kan få hjälp med allt ifrån skapandet av rapporter om alla försändelser, importering av adresslistor, att automatiskt ta fram sändningsetiketter och få koll på hur företagets olika avdelningar använder sig av UPS vid leverans av olika slags paket. Privatpersoner kan också skicka paket via UPS, och kan välja mellan att beställa upphämtning eller att själva lämna paketet på någon av UPS inlämningsplatser.

Bring

Bring är ett norskägt företag som har ett stort utbud av frakttjänster till företag som vill leverera paket, pallar och brev till både privatpersoner och andra företag. Om du har bråttom kan du också skicka iväg paketet med bud eller expressbud till rimliga priser, så kommer det fram samma dag inom Sverige, eller dagen därpå till resten av världen. Bring är väldigt flexibla, och deras extratjänster inkluderar bland annat montering och installation av varor, helgleveranser och möjligheten att returnera en vara hemifrån.

Fedex

Amerikanska Fedex har en lång tradition av att erbjuda extra snabba leveranser till bra priser världen över. Genom att skapa ett konto på deras hemsida kan du hantera allting som har med din försändelse att göra, till exempel betala för frakten, boka upphämtning och spåra ditt paket när det har skickats iväg. Inom Sverige och Europa levererar Fedex paket nästa dag, medan leverans till världens övriga länder tar 1-3 dagar med expressfrakt.

DHL

DHL ägs av den tyska posten och finns representerade i mer än 220 länder. Du kan förbereda ditt paket online på DHLs hemsida, antingen som gäst eller genom att skapa ett MyDHL-konto där all information om dina försändelser sparas. Betalning för frakten sker också på nätet, och under ditt konto kan du skriva ut etiketter och sedan spåra ditt paket fram tills det anländer till mottagaren. Paket som skickas med DHL kommer fram på 1-3 arbetsdagar. Har du bråttom kan du i stället välja express, som innebär att paketet kommer fram redan nästa dag.

Schenker

Schenker är en av de största fraktaktörerna på den svenska marknaden, med mer än 1600 ombud runt om i landet. Paket som ska skickas lämnas hos något av de olika ombuden, men innan dess behöver du betala för frakten och skriva ut en fraktsedel från Schenkers hemsida. Paket som skickas inom Sverige kommer fram på 1-3 vardagar, och Schenker erbjuder även tjänsten Blocketpaketet där du kan skicka paket till lägre priser om du sålt en vara på nätet.

UPS Sverige

I över 200 olika länder finns amerikanska UPS representerade i form av kontor och inlämningsplatser där du kan skicka iväg både paket och andra typer av försändelser både inrikes och utrikes. UPS Sverige är ett av de bästa fraktalternativen för dig som söker en enkel och smidig tjänst för att skicka paket, brev eller pallar till bra priser. Det mesta sköts online, så att du kan förbereda din försändelse i förväg och sedan lämna den till UPS så tar de hand om leveransen.UPS Sverige

Hur skickar man paket med UPS?

Billigtpaket eller UPS hemsida finns all information du behöver för att skicka eller hämta paket. Om du inte kan eller hinner lämna av paketet du vill skicka på en av UPS inlämningsplatser kan du i stället beställa upphämtning. UPS erbjuder också sina kunder möjligheten att skapa ett konto på hemsidan, vilket gör det lättare att få koll på tidigare skickade paket och att spåra de paket som just nu är ute för leverans.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder UPS?

UPS Internet Shipping: Med hjälp av tjänsten Internet Shipping kan du som företag eller privatperson förbereda din försändelse online. På UPS hemsida kan du se priser för att skicka iväg ditt paket, skapa och spara listor med adresser till de du brukar skicka paket till, boka upphämtning av din försändelse, skriva ut etiketter och spåra ditt paket hela vägen till mottagaren.

UPS Worldship: Worldship passar dig som representerar ett företag som brukar skicka internationella försändelser. Även här kan allting skötas online, och det gäller bland annat att skriva ut etiketter, ladda upp de dokument som tullen kräver i respektive land, söka efter skickade paket och skapa rapporter om alla företagets försändelser. Några av UPS extratjänster för företag låter er också importera era egna adresslistor och automatiskt skapa etiketter att sätta på paketen.

 

UPS CampusShip: Större företag kan också ha stor hjälp av tjänsten CampusShip, som gör att man får en utmärkt översikt över alla företagets försändelser. Det går till exempel att se hur ofta man skickar försändelser, hur mycket pengar företagets olika avdelningar spenderar på frakttjänster och vilken typ av försändelser de skickar. På så sätt kan många företag sänka priser och öka effektiviteten när det gäller att skicka brev och paket.

Övriga tjänster

Eftersom UPS främt riktar sig till företag så har de utvecklat många smidiga tjänster som underlättar i hanteringen av stora volymer av försändelser. Du kan till exempel få hjälp med tull- och importfrågor via tjänsten UPS Import Control eller skapa flera användare åt företaget och få en smart översikt av alla försändelser via olika rapporter med tjänsten UPS Complete View.

Bussgods Sverige

Om du har vuxit upp i vårt avlånga land Sverige, så har du säkert skickat ett paket med Bussgods. Våra långa avstånd gör det ofta svårt att besöka släktingar och vänner med presenter när de fyller år, eller hämta varor som vi har köpt från en annan del av landet. Som tur är kan man skicka prylarna i ett paket istället, oavsett om det handlar om presenter eller bara transport av varor. Bussgods har alltid varit en enkel lösning, oavsett anledningen till att du skickar ditt paket. Men det finns även fler viktiga anledningar till att välja Bussgods. Bussgods

Bussgods fungerar på det sättet att passagerare och paket körs i samma fordon. Bortsett från att det är punktligt och praktiskt, är det även ett miljövänligare alternativ till vanlig frakt. I dagsläget där klimatsnacket och oron för vår jord tycks eskalera har Bussgods därmed återtagit platsen som en av Sveriges mest populära logistiklösningar.

En annan anledning till Bussgods popularitet hos privatpersoner är att det är möjligt att välja att skicka mot postförskott, ett så kallat efterkrav. Bussgods efterkrav fungerar på samma sätt som Postnord postförskott. Med andra ord kan du därmed skapa en trygg internethandel, så mottagaren betalar för paketet och paketets innehåll vid avhämtning hos ombudet. Detta alternativ är perfekt för dig som handlar via Tradera, Blocket.se, Trendsales eller liknande sidor med begagnade prylar.

Som hos de flesta andra finns det även mindre bra egenskaper hos fraktjätten. Bussgods nackdel är att Bussgods endast fraktar inrikes. Något annat som knappast heller inte kan kallas för en fördel är att Bussgods inte transporterar paketen från dörr till dörr.  Men det finns dock samarbetspartners till Bussgods som kan hämta upp paketet från avsändaren i utlandet till Bussgods för vidare inrikes transport. Eller hämta upp paketet hos avsändaren i Sverige och transportera paketet vidare fram Bussgods och därefter till mottagarens dörr för att undvika avhämtning från ombud.

Billigtpaket.se är det största och mest populära alternativet för vidare transport till och från Bussgods. Bussgods priser kan jämföras innan bokning så att du kan se priset för hela transporten, innan du bestämmer dig för en bokning.

Du kan även få hjälp av vår erfarna kundservice till att boka just din frakt eller frågor omkring priser eller bokning. Vi hittar en lösning till dig som skickar helt eller delvis med Bussgods, oavsett om du skicka paket som företag eller privatperson. Välkommen hos oss.

Så jämför du fraktpriser

Oavsett om du är privatperson eller företagare så har du troligtvis någon gång behövt skicka ett paket. Företagare som har flera avdelningar runt om i landet kan ofta spara många timmar på att anlita en firma snarare än att själva köra runt på material, verktyg och liknande.

 Och privatpersoner har ofta liknande fraktbehov. Det kan vara en present till en släkting i en annan del av landet, eller kanske en vara som ska skickas i retur. Kort sagt så kommer alla förr eller senare i kontakt med ett postföretag. Och om du då inte har koll på vad det kostar – eller bör kosta – att skicka ditt paket så kan det ofta bli svårt att hitta rätt pris. Som exempel ligger Postnord priser på runt 9 danska kronor för ett litet brev, upp till 350 kronor för ett stort paket. Det kan finnas rejält med pengar att spara om du sätter dig in i marknaden.

 

Varför ödsla tid på att jämföra priser?

En sak är såklart möjligheten att spara pengar. Det är alltid kul att spara pengar på frakt. Men det kan också handla om att säkra sig rätt service och råd. Man kan till exempel ofta hitta en lokal person som kan flytta varorna till ett betydligt lägre pris än vad Postnord priser ligger på. Men om kvalitén på tjänsten inte lever upp till standard kan det snabbt bli en dyr affär. Det ska inte mycket till för att gå miste om en kund – och om du har en webbutik så är konkurrensen benhård. Det är därför viktigt att kunden är nöjd hela vägen, och det må hända att den upplevelsen börjar med dig, men den slutar ofta med posten.

Och även om det inte finns kunder inblandade så kan det vara smart att välja ett etablerat postbud. Föreställ dig att presenten eller julklappen du skickar blir försenad, eller om paketet inte hann till din avdelning i tid. Resultaten kan vara katastrofala och dyra. Sådana problem slipper du ofta när du väljer ett etablerat och respekterat företag, och genom att jämföra priserna ser du till att det inte blir för dyrt.

Se till att hitta de korrekta Postnord-priserna

Det första steget i alla prisjämförelser är utan tvekan att veta vad ditt behov är. I en del branscher är det nödvändigt med leverans från dörr till dörr, men i andra kan det räcka med leverans hos ett ombud eller i paketboxar. Och det påverkar priset. Det är ofta även viktigt att få reda på hur snabbt paketet ska komma fram. Det är klart att det blir dyrare ju mer det brådskar.

För din egen skull är det viktigt att du vet vad du behöver. Det säkrar att priserna du hittar är korrekta och att du inte jämför päron med bananer. För det hjälper ju inte att få billig frakt om leveranstiden inte fungerar. Det är därför bättre att lägga ner några extra kronor på frakten för att i gengäld få varan i tid.

Skicka paket till USA

Världen känns allt mindre i takt med att tekniken utvecklas, och idag är det enklare än någonsin att skicka paket och andra försändelser till länder långt borta. Särskilt till USA är fraktalternativen många, och det finns både alternativ till lägre priser som tar något längre tid, samt riktigt snabba alternativ så att din försändelse till och med kan vara framme nästa dag.

Hur skickar man paket till USA?

Det finns en del att tänka på när du ska skicka ett paket till USA. För det första är det viktigt att du paketerar det noga. Många fraktföretag har specifika krav på hur deras försändelser måste vara förpackade, och all information om detta finns på deras hemsidor. En del av företagen erbjuder också egna förpackningar, antingen utan kostnad eller till låga priser. När du skickar paket utanför EU behöver du också bifoga en tulldeklaration, med information om vad paketet innehåller och hur mycket det är värt.

Vilka olika fraktalternativ är bäst när man ska skicka paket till USA?

Postnord: På Postnords hemsida finns tjänsten Skicka direkt, som guidar dig till rätt fraktalternativ och vilken tullblankett du ska använda. Frakten betalar du online, och efter att du paketerat paketet hemma kan du lämna det hos något av Postnords ombud. De flesta paket är spårbara hela vägen till mottagaren och kommer fram inom 3-6 dagar.

TNT: På TNTs hemsida kan du snabbt och smidigt ta reda på priser för de paket du vill skicka genom att ange uppgifter om din försändelse. Sedan kan du antingen boka och betala frakten direkt, eller skapa ett konto för att spara dina uppgifter så att det blir smidigare nästa gång du vill skicka paket med TNT. Att skicka paket till USA med TNT tar generellt 2-5 dagar.

FedEx: Även hos FedEx förbereder du din försändelse online, genom att skapa ett konto på hemsidan och sedan ange information om paketet du vill skicka. Du kan välja att skicka med tjänsten International Priority som tar 2 dagar, eller International Economy som tar 4 dagar. Oavsett vilket alternativ du väljer kan du alltid spåra ditt paket hela vägen.

Annat att tänka på

Paket från Sverige till USA måste gå igenom tullen, och den tid det tar räknas inte in i de leveranstider som fraktföretagen anger. I vissa fall kan mottagaren också behöva betala moms och tullkostnader för att hämta ut paketet. Det är viktigt att du noga tar reda på vad som får och inte får skickas till USA för att undvika att tullen lägger beslag på ditt paket.

Schenker

DB Schenker är ett svenskt dotterbolag till Deutsche Bahn som ägs av den tyska staten. De erbjuder ett brett utbud av fraktalternativ till företag och privatpersoner som vill skicka paket och andra försändelser till både privatpersoner och andra företag. Schenker har över 1600 ombud och 28 terminaler över hela Sverige så att du alltid har flera alternativ att välja mellan.

Schenker privpak
Schenker Skicka

Hur skickar man paket med Schenker?
När du vill skicka paket med Schenker behöver du oftast besöka något av alla deras ombud, som brukar vara bensinmackar eller närbutiker, men större försändelser och paket kan också hämtas upp hos företagskunder eller lämnas på någon av Schenkers terminaler.
På Schenkers hemsida kan du beräkna priser för dina försändelser, och boka upphämtning om du är företagskund. Du betalar för frakten online, och skriver sedan ut en fraktsedel som du tar med dig till ombudet tillsammans med paketet. Du får alltid ett Kolli-ID så att du kan spåra paketets väg till mottagaren. När paketet är framme får mottagaren reda på det via ett brev, mail eller sms.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Schenker?
Paket: Paket som lämnas hos ombud får inte väga mer än 10 kg, och inte vara större än 70x40x35 cm. Vanligtvis kommer paketet fram inom 2-3 arbetsdagar, men det kan i vissa fall ta 1-2 dagar extra om du lämnat in det sent eller om det ska skickas långt.

Gods/Paket: Gods eller paket som lämnas in på Schenkers terminaler kan väga 0-999 kg, och får inte vara större än 1,20×0,80×1,30 m. Detta gäller också för paket som hämtas upp hos företag.

Utrikes: Om du ska skicka brev till andra EU-länder får de inte väga mer än 30 kg, och maxlängden är 120 cm.

Blocketpaketet: Detta är en tjänst som erbjuds i samarbete med annonstjänsten Blocket. Men man behöver inte ha sålt en vara via Blocket för att använda sig av den. Fördelen med Blocketpaketet är att du kan skicka dina paket till bra priser, och att mottagaren måste betala i samband med att paketet hämtas ut. Du kan välja mellan att skicka i en egen kartong med maxvikt på 20 kg, eller Schenkers vadderade påsar som säljs hos ombuden som har måtten 26×27 cm, 32×22,5×8,5 cm och 34x29x19 cm och får väga maximalt 3 respektive 10 kg.

Andra tjänster
Schenker erbjuder sina kunder att teckna tilläggsförsäkringar för värdefulla försändelser som är värda upp till 400 000 kr. De erbjuder också bättre priser på frakt för företagskunder, och för att bli företagskund kan man beställa Schenker her eller en offert direkt på Schenkers hemsida.

DHL

DHL är ett globalt leveransnätverk som verkar i över 220 olika länder. Företaget grundades år 1969 och ägs av Deutsche Post World Net. I Sverige har företaget över 70 olika terminaler, stationer och kontor utspridda över landet, vilket gör det enkelt när du vill skicka paket och andra försändelser inom Sverige eller till resten av världen.

Hur skickar man paket med DHL?
Med hjälp av DHL kan både privatpersoner och företagskunder skicka paket till hela världen. DHL erbjuder en smart tjänst online där du kan räkna ut priser för dina paket genom att ange leveransadress, mått och vikt. Om du skickar regelbundna försändelser kan du också skapa ett konto på DHLs hemsida som kallas för MyDHL. Där kan du lätt och smidigt ta reda på priser för dina leveranser, skriva ut fraktsedlar och följa försändelsen hela vägen fram till mottagaren.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder DHL?
dhl-1-logo

Paket: Ett paket som skickas inom Sverige kommer fram inom 1-3 vardagar och får som mest väga 20 kg. De kan levereras till privatpersoner, medan paket till företag får väga hela 35 kg. Du packar ditt paket själv med ditt eget emballage, och sedan kan du betala för leveransen och skriva ut adressetiketter antingen hemifrån eller hos något av DHLs ombud. Summan av paketets kortaste och längsta sida får max vara 100 cm. Alla paket kan spåras, och när det är framme får mottagaren en avi via mail eller sms.

DHL Express: Om du vill att ditt paket ska komma fram snabbare kan du välja att skicka express. Då levereras det nästföljande vardag, och får väga upp till 70 kg.

Internationell post: DHL erbjuder också sina kunder att skicka internationella brev, som levereras inom 2-5 vardagar inom Västeuropa och 5-12 vardagar till resten av världens länder. De får som mest väga 2 kg och kan inte skickas till privatpersoner.

Godssändning: DHL kan även hjälpa till med godssändningar av containrar, lastpallar och andra sorters försändelser. De sker med flygfrakt, sjöfrakt, järnvägs- eller vägtransporter. Din leverans kan hämtas upp inom 60 minuter, och skickas iväg på bara några timmar. Inom Sverige är det vanligt att skicka gods på hel- eller halvpallar som får väga 400 respektive 800 kg, och leveransen sker redan nästa dag.
Andra tjänster
Paket som skickas med DHL är försäkrade upp till 5000 kr. Om du skickar en vara som är värd mer än så kan du köpa till en tilläggsförsäkring till förmånliga priser. DHL erbjuder också andra extratjänster mot en avgift, till exempel inbärning av gods, miljöfrakt och varuefterkrav.

Postnord

Postnord har hand om postservicen till företag och privatpersoner i Danmark och Sverige. Företaget bildades efter att Post Danmark och svenska Posten gick ihop år 2009. De erbjuder en mängd olika fraktalternativ med hjälp av olika postombud och serviceställen där du kan både skicka paket och hämta ut paket till konkurrenskraftiga priser.

Hur skickar man paket med Postnord?

För att skicka paket med Postnord måste du besöka ett ombud eller serviceställe som finns i många olika matbutiker eller kiosker. Tack vare detta är det lätt att skicka och hämta paket på samma gång som du handlar. Om du vill kan du betala för frakten redan online, och skriva ut dina fraktsedlar som du sedan klistrar på försändelsen och tar med till ombudet. På nätet är det lätt att räkna ut priser för de olika fraktalternativen. Postnords ombud säljer också förpackningar i olika storlekar där porto ingår, vilket är ett bra alternativ om du själv inte har något emballage hemma.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Postnord?

Brev: Om du väljer att skicka din försändelse som ett brev kommer den vara framme inom två vardagar. Ett brev får som mest väga 2 kg, och det postas vanligen i Postnords vanliga gula brevlådor. Om brevet är för stort kan du i stället lämna in det direkt hos ett ombud.

Postpaket: Postpaket är ett alternativ för dig som vill skicka större försändelser på upp till 20 kg. Paketet kommer fram vardagen efter att du skickat det, och du kan hela tiden spåra det på Postnords hemsida. Postnord tar också ansvar för paketets värde upp till 50 000 kr om det skulle komma bort.

Brev Skicka lätt: Brev Skicka lätt passar dig som vill skicka brev som väger max 2 kg. Skillnaden mellan ett vanligt brev och Skicka lätt är att du med tjänsten Skicka lätt kan spåra ditt brev tills det når mottagaren. Du kan beställa och betala tjänsten direkt på Postnords hemsida, och det är ett alternativ med bra priser för dig som vill ha koll på din försändelse hela vägen. Mottagaren får sedan veta att paketet kommit fram via ett sms.

Andra tjänster
Postnord erbjuder många tilläggstjänster till de olika fraktalternativen. Du kan till exempel betala extra för Expressleverans av brev för att det ska delas ut vid 10.00 vardagen efter att du lämnat in det hos ombudet. Du kan också välja tjänsten Postförskott om du vill att mottagaren ska betala för paketet innan det lämnas ut.
Om din försändelse är värdefull kan du köpa till Rek inrikes för att brevet ska skickas rekommenderat. Då får du veta när brevet hämtats ut av mottagaren, och dessutom är leveransen försäkrad upp till 10 000 kr. Du kan också teckna en tilläggsförsäkring för

Andra tjänster

Vil du skicka paket i  Norge får du benytte Posten og vil du skicka paket i Danmark er Postnord tilsvarende services.

Bussgods

Fraktföretaget Bussgods har funnits länge i Sverige, och transporterar paket åt både företag och privatpersoner.
Eftersom de flesta transporter sker med reguljärbussar så är Bussgods ett miljövänligt val då bussen skulle ha kört i vilket fall som helst.
bussgods-logo

Hur skickar man paket med Bussgods?
För att skicka ett paket med Bussgods behöver du först skriva en fraktsedel direkt på deras hemsida, med information om paketets vikt, mått och adress till mottagaren. På samma gång går det också att betala för frakten. För att skicka paketet måste du sedan ta dig till något av Bussgods ombud som finns över hela Sverige. Det smidigaste är om du då har med dig en utskriven fraktsedel. Varje fraktsedel har ett nummer, och med hjälp av detta kan du spåra leveransen hela vägen till mottagaren.

Vilka olika fraktalternativ erbjuder Bussgods?

Eget emballage: Du kan välja att skicka dina varor i en egen kartong, men då är det extra viktigt att du paketerar dem noga. Välj gärna en hållbar kartong, och glöm inte att slå in varorna i invändigt emballage såsom bubbelplast eller papper.

Fast pris: En del varor skickas oftare än andra med Bussgods, och för dessa varor har man tagit fram fasta priser. Detta gäller till exempel däck och fälgar, cyklar, barnvagnar, skidor och gitarrer. På Bussgods hemsida finns utförliga beskrivningar av hur varor med fast a priser ska packas innan de skickas iväg.

Pall: Om du behöver skicka lite större varor eller fler varor på samma gång kan du välja att skicka en helpall eller halvpall. Maximal vikt för en helpall är 500 kg, måtten är 120×80 cm och den maximala höjden är 180 cm. För en halvpall är maximal vikt 250 kg, måtten är 80×60 cm och maximal höjd 150 cm. Du måste själv bidra med pallen, och alla dina varor måste få plats inom pallens mått.

Sverigebox: Bussgods har också tagit fram en så kallad Sverigebox, som rymmer antingen 20 kg (47x39x28 cm) eller 35 kg (51x40x35 cm). Eftersom de är gjorda av ett kraftigt material kan de användas flera gånger. Sverigeboxarna har fasta priser som inkluderar både box och frakt, och du kan köpa dem hos alla Bussgods ombud.

Andra tjänster
Om du vill skicka ett paket som mottagaren betalar när paketet kommit fram, så kan du använda dig av tjänsten efterkrav. Mottagaren kan betala efterkravet direkt på Bussgods hemsida, och visar sedan upp betalningsbekräftelsen hos ombudet för att hämta ut paketet.
Bussgods erbjuder också försäkring av varorna, utkörning till mottagarens adress och prioriterade försändningar som kommer fram snabbare mot en mindre avgift.